25 reguli de etichetă pe care toată lumea ar trebui să le cunoască și să le urmeze! Ii vei impresiona pe toti!

Anunt

Folosirea unei etichete adecvate nu înseamnă că sunteți de modă veche. Din contra, având bune maniere înseamnă că sunteți o persoană respectabilă și grijulie față de alții.

Bucurați-vă de această listă din 25 de reguli de etichetă pe care toată lumea ar trebui să le cunoască și să le urmeze:

# 1: Timpul este foarte important. Fii punctual pentru toate întâlnirile. În cazul în care constați că vei întarzia la o întâlnire mai mult de 15 minute, anunță cel puțin cu o oră înainte.

# 2: Dacă o persoană te deranjează și te jigneste, nu ar trebui să ii raspunzi în aceeași manieră. Nu te coborî la nivelul ei, doar zâmbește si retrage-te.

# 3: Dacă te plimbi alături de cineva și partenerul tău întâlnește și salută o persoană pe care nu o cunoști, ar trebui să o saluți si tu.

# 4: Un barbat nu ar trebui să atingă niciodată o femeie fară permisiunea ei. Acest lucru înseamnă că este inacceptabil să o țină de mână (cu exceptia cazului în care o ajută să iasă din mașină sau să traverseze strada în siguranță), să o atingă în timpul unei conversații, să o împingă sau să o țină de cot.

# 5: Nu contează cine ești – director, actor, o femeie în vârstă, un student – atunci când intri într-o cameră trebuie să ii saluti pe toți cei aflați acolo.

# 6: Dacă ai fost iertat după ce ți-ai cerut scuze, nu atinge subiectul ofensator din nou doar să spui că iți pare rău. Încearcă să eviți să mai faci astfel de greșeli pe viitor.

# 7: Regula de aur în momentul în care folosești parfum este întotdeauna moderația. În cazul în care poți simți parfumul seara, înseamnă ca i-ai deranjat pe toti oamenii cu care te-ai întâlnit în ziua respectivă.

# 8: Un bărbat ar trebui să meargă intotdeauna în partea stângă a femeii. Singurii care fac excepție sunt cei din serviciul militar, care trebuie să fie pregătiți oricând să salute.

# 9: Asigurați-vă întotdeauna că sunteți singura persoană care poate auzi muzica ce iese din căștile dvs.

Anunt

# 10: dacă vrei să aplauzi un act artistic trebuie să o faci astfel: ţine mâinile în dreptul pieptului tău şi loveşte cu mâna dreaptă în palma stângă.

# 11: Nu incerca sa fii in pas cu moda. Este mai bine sa porti haine frumoase, chiar daca nu sunt în vogă, decât să arăți groaznic într-o ținută la moda, care nu vine bine pe silueta ta.

# 12: Nu încerca să forțezi oamenii să vizioneze, să citească sau să facă aceleași lucruri pe care le faci tu.

# 13: Evită să râzi și să vorbești prea tare sau să te holbezi la oameni – este insultător.

# 14: Dacă spui „Te invit” înseamnă că tu plătești. Poti spune „Să mergem la un restaurant” și în acest caz fiecare își plătește nota de plată.

# 15: Nu distruge niciodată o petrecere cu un oaspete neinvitat.

# 16: Dacă te întâlneşti pe stradă cu cineva cunoscut, discuţia nu trebuie să fie purtată în mijlocul trotuarului.

# 17: Nu îți pune telefonul pe masă în public. Procedând astfel, demonstrezi cât de important este acest dispozitiv în viața ta, cat de plictisitor esti de ceea ce se întâmplă și că în orice moment ești dispus să întrerupi o conversație și să îți verifici feed-ul de Instagram și de Facebook, să răspunzi la un apel, să dai un mesaj sau să începi un joc.

# 18: La cinema, teatru sau în sala de concert, trebuie să te deplasezi către locul tău cu fața la oamenii care sunt pe scaun; bărbatul merge întotdeauna primul.

# 19: Fiți amabili cu alți oameni – și chiar mai amabili cu cei care sunt mai puțin norocoși decât voi înșivă.

# 20: Primul în lift intră bărbatul, la ieșire, acesta va permite femeii să iasă prima.

# 21: Cei mai mulți oameni cred că singurul mod adecvat de a mânca sushi este cu ajutorul bețișoarelor. Adevărul este că bărbații, spre deosebire de femei, pot mânca sushi și cu mâinile.

Anunt

# 22: Nu insistați cu alimente sau băuturi atunci când știți că prietenii urmează o dietă.

# 23: Nu întrerupeți oamenii atunci când vorbesc. Sună ca un sfat pe care-l primești de la bunicii tăi, dar, ca majoritatea sfaturilor lor, este de neprețuit.

# 24: Niciodată să nu-ţi ţii geanta în poală sau pe scaun. Un clutch mic şi elegant poate fi ţinut pe masă. Cât despre o geantă, aceasta poate fi agăţată de spătarul scaunului sau pusă pe podea. De asemenea, servieta se ţine pe podea.

# 25: Nu fotografia persoanele din jurul tău pentru a publica apoi fotografiile pe rețelele de socializare, fără a le cere acordul înainte. Este un gest extrem de nepoliticos.

Sursa: hangover-cure.co.uk/25-little-etiquette-rules-everyone-should-know-and-follow/ , featured foto vivienviv0 via pixabay.com pixabay.com/en/friends-celebration-dinner-table-581753/

Loc de comentat