5 motive importante pentru care trebuie sa incluzi spanacul in alimentatia familiei tale. Bun pentru inima …

Anunt

Beneficiile spanacului sunt numeroase, iar frunzele lui verzi conţin extrem de mulţi nutrienţi, ceea ce îl transformă într-una dintre cele mai renumite plante. Iată care sunt motivele care te vor face să incluzi mai mult spanac în meniul tău.

1. Spanacul este sărac în calorii, dar foarte bogat în vitamine, minerale şi fitonutrienţi.

Când consumi mâncare de spanac, nu este cazul să-ţi faci probleme în ceea ce piveşte silueta, deoarece spanacul este un aliat de nădejde în dietele de slăbit, recomandă click.ro.

2. Spanacul este şi un bun medicament natural împotriva bolilor de inimă, fiind o sursă bogată de vitamina C şi A, care sunt antioxidanţi. Antioxidanţii luptă împotriva radicalilor liberi din organism şi reglează nivelul de colesterol.

Anunt

Acidul folic este benefic pentru sănătatea sistemului cardiovascular, la fel ca şi magneziul, un mineral ce ajută la scăderea presiunii sângelui.

3. Frunzele verzi ale spanacului reprezintă o sursă excelentă de vitamina K, magneziu, acid, folic, fier, calciu, vitamina C, vitamina B2, potasiu şi vitamina B6. Spanacul este o sursă bună de proteine, fosfor, vitamina E, zinc, fibre şi cupru.

În plus, el este o bună sursă de seleniu şi acizi graşi Omega 3.

4. Spanacul conţine flavonoide care au rol de antioxidanţi, protejând organismul de radicalii liberi. Studiile au descoperit cel puţin 13 compuşi de flavonoide diferite, care se comportă ca nişte bariere împotriva cancerului.

Anunt

5. Una dintre componentele spanacului este luteina, care protejează împotriva afecţiunilor oculare. Studiile arată că luteina se absoarbe mai bine dacă asociezi spanacul cu un aliment gras, cum ar fi uleiul de măsline.

sursa: mai multe pe doctorulsanatate.net

loading...