8 dintre cele mai influente fotografii ale tuturor timpurilor. Unele te vor face sa plangi

Anunt

Vă prezentăm 8 dintre cele mai influente fotografii ale tuturor timpurilor.

Nu există o formulă care face o fotografie impunătoare, însemnată dar potrivit unui editor de revistă:

„Unele imagini sunt pe lista noastră pentru că au fost primele de acest gen, unele pentru că ne-au transformat felul în care gândim, iar altele pentru că au schimbat direct modul în care trăim.

Ceea ce e sigur 100 % este faptul că, acestea reprezintă puncte de cotitură în experiența noastră umană „.

Teroarea războiului, Nick Ut, 1972

The Terror Of War, Nick Ut, 1972

Această fotografie este făcută de Nick Ut, pe data de 8 iunie 1972. O fată de 9 ani, Phan Thi Kim Phuc în timp ce alerga împreună cu un grup de copii și soldați a fost stropită cu napalm din cauză că forțele aeriene sud-vietnameze au căzut în mod eronat în sat. Fotografia a fost premiată cu premiul Pulitzer în 1973.

Copil muritor de foame si vultur | Kevin Carter, 1993

Kevin Carter, 1993 , conicphotos.wordpress.com

Aceasta poate fi numită cea mai devastatoare imagine a tuturor timpurilor dintre cele mai influente fotografii. În martie 1993, fotograful Kevin Carter a făcut o excursie în sudul Sudanului, unde a realizat o fotografie ilustrativă a unui vultur care vânează un copilaș sudanez emaciat lângă satul Ayod.

Anunt

Masa luata pe varful unui zgârie-nori, 1932

Bowshrine

Este cea mai periculoasă și riscantă pauză de masă, capturată vreodată: 11 bărbați care mănâncă în mod obișnuit, vorbeau și se delectau cu țigări ca și cum nu ar fi fost la 840 de metri deasupra Manhattanului, stând pe o grindă subțire simțindu-se chiar comfortabil. Bărbații se numără printre lucrătorii de construcții care au contribuit la construirea Centrului Rockefeller. Dar imaginea, realizată la etajul 69 al clădirii RCA (acum clădirea GE), a fost organizată ca parte a unei campanii de promovare a complexului masiv zgârie-nori.

Un om pe lună, Neil Armstrong, Nasa, 1969

A Man On The Moon, Neil Armstrong, By Nasa, 1969

Copilul evreu se preda in Varșovia, 1943

unknown

Mama migrantă, Dorothea Lange, 1936

Dorothea Lange, 1936

Imaginea care a făcut mai mult decât oricare alta pentru a umaniza costul Marii Depresiuni. Trecând peste semnul brutal al campaniei „Pea-Pickers Camp” din Nipomo, la nord de Los Angeles, Dorothea Lange continua să meargă 20 de mile. Mama migrantă a devenit cea mai iconică imagine a Depresiunii. Printr-un portret intim al numărului de taxe percepute în toată țara, Lange devenise un simbol al unei națiuni care suferă.

Dezastrul de la Hindenburg, Sam Shere, 1937

Sam Shere, 1937

Această fotografie a aeronavelor germane de pasageri LZ 129 Hindenburg de 804 a fost făcută de Sam Shere din cadrul Serviciului de știri internaționale, la Aerodromul naval Lakehurst, NJ, din 6 mai 1937. A fost captată exact când, hidrogenul inflamabil al navei a luat foc, provocând o explozie spectaculoasă în flăcări galbene strălucitoare ucigând 36 de persoane.

Anunt

Shere a fost unul dintre 20 de fotoreporteri și fotografi de știri care s-au grăbit să documenteze tragedia. Dar imaginea, cu a sa măreție oribilă a suferit ca fiind una dintre cele mai renumite – datorită publicării sale pe prima pagină în întreaga lume (și în LIFE) . După trei decenii această fotografie a servit drept copertă pentru primul album Led Zeppelin.

Criza Imigrantilor, Alan Kurdi, Nilüfer Demir, 2015 , Photo: AP

Photo: AP, Nilüfer Demir

Războiul din Siria se petrecea de mai mult de patru ani, când părinții lui Alan Kurdi și-au luat baiatul de 3 ani și pe fratele său de 5 ani, i-au pus într-o barcă gonflabilă și au pornit de pe coasta turcă spre insula grecească Kos, la doar trei mile depărtare. În câteva minute de la plecare, un val a răsturnat vasul, iar mama și ambii fii s-au înecat. Pe mal, lângă orașul Bodrum, câteva ore mai târziu, Nilufer Demir de la Agenția de știri Dogan, l-a adus pe Alan cu fața șifonată pe o parte ca și când a fost recent trezit din somn.

Sursa: www.wonderslist.com/most-influential-photos-of-all-time/

Loc de comentat