Această supă de usturoi este de 100 de ori mai buna si eficientă decât unele antibiotice! Te mentine sanatos

Anunt

Industria farmaceutică nu este cointeresată de medicamentele ieftine sau de alte soluții alternative aduse în cazul unor afecțiuni, de aceea nu prea este cunoscută și nici promovată puterea vindecătoare a usturoiului!

Supa de usturoi este bună pentru gripă și răceală. Aceasta conține usturoi, cimbru și ceapă roșie.

Norovirusul este o preocupare pentru experții medicali, deoarece provoacă diaree, vărsături, dureri de cap, febră și crampe abdominale.

Norovirusul (virusul Norwalk) reprezintă un grup de virusuri care cauzează apariția gastroenteritei acute – o infecție la nivelul stomacului și al intestinelor, denumită popular „gripa stomacului”, deși boala nu are nicio legătură cu virusul gripal.

Infecția cu Norovirus este o afecțiune contagioasă care se transmite extrem de rapid. Expunerea la numai 18 particule de virus poate conduce la infectare, prin comparație cu cele aproape 1.000 de particule, în cazul gripei. Epidemiile sunt mai frecvente în lunile de iarnă, având în vedere că oamenii petrec mai mult timp impreună în spații închise.

Norovirusul poate rezista unei game largi de detergenți chimici, unei temperaturi de până la 60 de grade Celsius, cât și înghețului. Totodată, poate supraviețui pe suprafețe, cum ar fi clanțele și fețele de masă, timp de aproape două săptămani. În apele subterane, Norovirusul rezistă timp de luni sau chiar ani.

Usturoiul este o legumă uimitoare care nu poate fi modificată de viruși. Este un tratament cu totul superior pentru astfel de probleme de sănătate, deoarece are alicină. Experții de la Universitatea Washington au cercetat acest subiect.

Ei au afirmat că usturoiul este de 100 de ori mai eficient decât antibioticele utilizate frecvent în astfel de cazuri și vindecă virușii și bacteriile mult mai bine. Mai ales este eficient în bolile care se transmit prin alimente.

https://pixabay.com/en/soup-bread-dinner-garlic-white-1348516/

• Supa de usturoi

Mănâncă usturoi cât de des posibil sau adaugă-l în salate, în diferite feluri de mâncare sau pur și simplu consumă-l cu pâine și ulei de măsline.

• Rețeta

• 50 de căței de usturoi
• 2 linguri de unt
• 2 linguri de ulei de măsline
• 2 cepe, tăiate cubulețe
• 1 lingură de cimbru tocat
• 6 cești de bulion de pui
• Verdeață (frunze de dafin, patrunjel, cimbru)
• 3 cești de pâine uscată
• 1 cană de smântână

• Preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade și apoi tăiați în două cățeiii de usturoi. Puneți-i pe o folie de aluminiu și turnați puțin ulei de măsline peste ei. Îi coaceți timp de o oră și jumătate.
După, încălziți 2 linguri de ulei de măsline și două de unt la foc mediu. Adăugați ceapa și căliți-o timp de 10 minute și adăugați usturoiul. Puneți bulion și ierburi după gust.

Faceți focul mai mic la cuptor, adăugați pâinea și lăsați-o câteva minute până ce se înmoaie. Amestecați supa utilizând un mixer și adăugați în cele din urmă smântână, sare și piper.

Pentru data viitoare când simțiți că vă paște o răceală sau gripa, faceți imediat această supă. Nu este rapid de făcut, dar merită!

Sursa: www.beautyhealthpage.com/soup-garlic-100-times-better-antibiotic/ , foto ilgag via pixabay.com cc0

Loc de comentat