Acest aliment te scapa de kilogramele in plus, imbunatateste circulatia si detoxifica ficatul. Iata cum lucreaza pentru tine

Anunt

Sfecla rosie este extrem de sanatoasa, dar multe persoane o evita din cauza gustului. Sper ca dupa ce ai sa citesti cate beneficii iti poate aduce sanatatii aceasta leguma, vei consuma sucul de sfecla rosie atat de apreciat inca din antichitate. Vă vom prezenta acum câteva motive pentru care ar trebui să beti suc de sfeclă.

-Sucul de sfeclă roșie conține un pigment care are proprietăți antioxidante și anti-inflamatorii.

-Dacă aveți tulburări digestive, trebuie sa beti suc de sfeclă regulat. Studiile au aratat ca sucul de sfeclă roșie curăță intestinele și le ajută să funcționeze corect.

-Datorita carotenoide, cum ar fi luteina si zeaxantina, sucul de sfecla rosie este bun pentru sanatatea ochilor.

-Sucul de sfecla rosie ofera energie si vitalitate corpului pe intregul parcurs al unei zile.

-Un pahar de suc de sfecla rosie pe zi reduce tensiunea arterială.

Anunt

-Sucul de sfeclă roșie crește nivelul de fier din sânge. În afară de fier, sucul de sfeclă contine antioxidanti care mentin nivelurile normale ale hemoglobinei. Fierul din sucul imbunatateste circulatia.

-Sucul de sfeclă roșie crește imunitatea, astfel incat organismul tau poate lupta împotriva infecției într-un mod mai rapid și mai ușor.

-Datorita magneziului pe care il contine, sucul de sfecla rosie ajuta la atenuarea stresului.

-Avand foarte multe vitamine,sucul de sfecla rosie imbunatateste metabolismul, combate anemia si are efect de detoxifiere a ficatului ajutandu-l sa distruga grasimile depozitate.

-Are în compoziția sa mai multe substanțe nutritive precum vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu, acid folic și antioxidanți.

În multe cazuri, consumul sfeclei întregi este modalitatea cea mai eficientă de a „profita” de toţi nutrienţii, fibrele şi efectele sănătoase. Totuşi, pentru a îmbunătăţi presiunea şi circulaţia sângelui, sucul de sfeclă este cel mai eficient.

Anunt

Atunci când găteşti sfecla într-un anumit fel, cantitatea de nutrienţi benefici circulaţiei sangvine vor scădea. Dar dacă consumi un pahar de suc în fiecare dimineaţă, te vei bucura de efectul sănătos 100%

ATENTIE: persoanele predispuse la pietre sau nisip la rinichi, nu ar trebui să îl consume.

Sursa: articol relatat de kilocalorii.ro
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat