Ai magneti pe frigider? Iata de ce trebuie sa renunti la ei imediat. Conform studiilor, sunt mai periculoși decât credeam.

Anunt

Specialiștii trag un semnal de alarmă în privința magneților de frigider. Conform studiilor, sunt mai periculoși decât credeam.

Cei mai mulţi dintre noi păstrăm magneti pe frigider. Fie că sunt cadpouri din vacanţele prietenilor noştri, fie că sunt cumpărate chiar de noi pentru a ne aduce aminte de momentele plăcute petrecute departe de casă, ele sunt frumoase şi pe placul tuturor. Frigiderul arată, cu siguranţă, mai interesant când ne face să ne gândim la locuri de vis pe care le-am vizitat sau în care vem să mergem.

Anunt

Cu toate aceste, specialiştii au făcut o descoperire alarmantă. Ei au vrut să afle dacă radiaţiile electromagnetice ale magneţilor au vreo influenţă asupra alimentelor şi mare le-a fost mirarea când au aflat adevarul. Cercetătorii de la Universitatea Princeton au hrănit un grup de şoareci cu mâncare ţinută într-un frigider cu magneţi şi un alt grup de şoareci cu mâncare dintr-un frigider fără magneţi.

Concluzia la care au ajuns specialiștii
Acestia au ajuns la concluzia că animalele hrănite cu alimentele din frigiderul cu magneti dveeniseră cu 87% mai predispuşi apariţiei cancerului decât cele din celălalt grup, relatează kanald.ro.

Anunt

sursa: mai multe pe kanald.ro foto source Nasir Khan Saikat / CC BY-SA

Loc de comentat