Alergarea prin zapada sau roua. De ce este mai benefica decat o alergare obisnuita

Anunt

Alergarea prin roua este un procedeu excelent de stimulare a circulatie periferice si de revigorare in general a organismului, dar aceasta trebuie facuta cu atentie. Puteti opta pentru o imbracaminte usoara, tricouri cu cristale pe dedesubtul unei geci usoare.

Mai ales in lunile mai si iunie, mersul descult prin roua diminetii influeteaza benefic sanatatea prin contactul direct , intim pe care-l realizeaza intre corpul nostru si fortele pamantului trezite la viata de catre soare.

Anunt

O astfel de alergare ar trebui sa dureze 10-12 minute, timp in care trebuie sa aveti o tinuta cat mai dreapta si sa respirati cat mai profund. odata intorsi in casa , trebuie sa va spalati cu apa calduta , dupa care sa va veti incalta cu niste sosete groase.

Daca ati constatat deja pe parcursul verii cat de bine v-a facut alergarea prin roua diminetii , nici iarna nu trebuie sa renuntati la ea, doar ca veti inlocui roua cu zapada. Dimineata, sau seara, imbracati bine, dar desculti puteti alerga prin zapada proaspata la inceput cate un minut, apoi pana la trei minute.

Anunt

In timpul alergarii veti inspira pe nas si veti expira pe gura, oxigenandu-va astfel plamanii. Intorsi acasa, veti face o baie calduta la picioare , dupa care va puteti pune o pereche de sosete groase de lana.

Loc de comentat