Autorelaxarea acasa. Efectuand cateva exercitii de autorelaxare vom face fata cu brio situatiilor de stres. Iata cum se face

Anunt

Autorelaxarea, sau trainingul autogen a castigat in ultimul timp, tocmai datorita conditiilor de stres continuu pe care ni le ofera societatea in care traim, o raspandire extrem de larga. Autorelaxarea se bazeaza pe exercitii de concentrare, un antrenament anume al respiratiei, menit sa oxigeneze in profunzime organismul Si pe cateva exercitii de relaxare a diferitelor grupe de muschi.

Efectul final al acestui fel de antrenament va fi acela cä ne vom cunoaste mai bine corpul, limitele si vom putea interveni noi insine de fiecare data cand corpul nostru suprasolicitat nu va mai putea face fata. Efectuand cateva exercitii de autorelaxare vom fi capabili sä ne revigoram fortele si astfel sã face, fata cu brio solicitarilor la care suntem supusi.

Anunt

Din capul locului trebuie insa sà mentionam cateva lucruri si anume cd este complet gresit sa se creada aceasta metoda este absolut miraculoasa si cä doar in cateva minute, practicand-o, vom scapa de toate durerile pe care le avem, sau de insomnia rebela care ne chinuie. Trainingul autogen presupune timp, rabdare, iar exercitiile trebuie repetate si prelungite in timp pentru a atinge scopul dorit. in general autorelaxarea se invata in cadrul unor cursuri speciale, totusi, pentru a va face o idee despre aceasta metoda si eventual pentru a-i prinde gustul, ne permitem sä Va indicam in cele ce urmeaza cateva exercitii de baza.

Se contracteaza succesiv fiecare grup de muschi timp de cinci pana la sapte secunde. Musculatura picioarelor se va incorda insd mai putin pentru a nu oferi ocazia aparitiei unor crampe musculare, asa numitii carcei. Imediat dupa inceperea actiunii de incordare a muscu­laturii trebuie sä vä sugerati in subconstient cuvantul cheie „liniste”, sau „relaxat”.

Anunt

sursa: despresanatate.ro/tratamente/naturiste/autorelaxarea-acasa.html

Loc de comentat