Aveti grija! Clorul de pe străzi îi îmbolnăvește pe câini. Le provoacă leziuni la stomac

Anunt

Un mesaj extrem de important pentru stăpânii și iubitorii de câini a fost postat pe pagina de Facebook „Animals International – Romania”. Dezinfectarea străzilor și scărilor de bloc cu mult clor le produce animalelor leziuni la stomac.

Aveti grija sa le curatati labutele si sa nu inghtia nimic de pe jos. Clorul se lipește de lăbuțele câinilor, iar aceștia când și le curăță, înghit substanța care îi îmbolnăvește, scrie ziaruldeiasi.ro

Anunt

„Atentie persoanelor cu animale de companie din Bucuresti. Tot mai multe animale de companie au ajuns in ultimele zile la medicul veterinar in stare grava, cu voma si leziuni la stomac. Ecografiile arata leziuni la stomac. Este foarte probabil ca autoritatile stropesc strazile cu substante dezinfectante pe baza de clor.

Atentie, asadar, cand iesiti pe strada cu animalele de companie sa evitati sa le lasati sa linga carosabilul si sa le spalati labutele inainte de a intra in casa. De asemenea, evitati sa dezinfectati si acasa cu substante bazate pe clor suprafetele unele animalele au acces. Acestea pot afecta nu doar sistemul digestiv si respirator, dar si piele si ochii”, se precizează în postare.

Anunt

sursa: mai multe pe ziaruldeiasi.ro

Loc de comentat