Bautura de sfecla purifica ficatul, imbunatateste circulatia si sanatatea colonului !

Anunt

Fructele si legumele au numeroase efecte pozitive asupra sanatatii. Se pot combina in numeroase modalitati, transformandu-se in gustari extrem de delicioase si sanatoase.

Totusi, cand vine vorba de sfecla, putini oameni o consuma regulat, iar copiii aproape deloc. Este bogata in magenziu, postasiu, iod, cupru si tot complexul de vitamine B.
Aceatsa leguma dulce are in compozitie numerosi nutrienti care mentin sanatatea colonului si a ficatului si imbunatatesc vederea.

Se poate prepara in multe feluri, insa daca o amesteci cu morcovi si portocale si prepari popularul suc „3 in 1”, sau daca o adaugi in salata, te vei bucura de beneficiile sale:

1. Purifica ficatul:

Sfecla contine betaina care curata ficatul si il pastreaza sanatos si activ.

2. Imbunatateste circulatia:
Ajutand la regenerarea celulelor rosii, stimuleaza circulatia sangelui si previne hipertensiunea arteriala.

Anunt

Imbunatateste starea de sanatate a inimii:
Continutul ridicat de potasiu previne probleme ale inimii precum infarctul si atacul de cord.

3. Reduce constipatia:
Datorita faptului ca este foarte bogata in fibra vegetala, sfelca ajuta digestia si procesul de eliminare, tratand astfel constipatia.

4. Pastreaza sanatatea cerebrala:

Datorita continutului ridicat de betaina si triptofan, sfecla imbunatateste activitatea cerebrala.

5. Creste nivelul de energie:

Consumul de suc de sfecla genereaza multa energie, si este foarte util pentru cei care au activitati fizice in mod regular sau duc un stil de viata agitat.

Anunt

6. Imbunatateste vederea:

Este o importanta sursa de beta-caroten si vitamina A, asadar previne in mod eficient problemele de vedere si le trateaza.
Introducerea acestei legume sanatoase in dieta zilnica ofera numeroase beneficii pentru sanatate, asadar cauta mai multe retete interesante si incepe sa profiti de numeroasele sale beneficii chiar azi!

Sursa: worldhealthynews.com
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat