Bem asta zilnic, dar nu stim ca acest lucru cauzeaza CANCER MAMAR! Studiile cercetatorilor te pun pe ganduri

Anunt

Cancer mamar – reprezinta un risc major pe care orice femeie il traieste, iar noi incercam sa facem tot ce ne sta in putinta ca sa minimizam riscul si sa evitam aceasta boala letala. Cu toate astea, uneori ne facem rau singuri fara sa stim si crestem sansele dezvoltarii cancerului la san, ca si ale altor boli.

Conform unui studiu realizat de o echipa de cercetatori de la Kaiser Permanente, femeile diagnosticate cu cancer la san care au urmat o dieta bogata in lactate integrale au un risc mai ridicat de a muri comparativ cu femeile diagnosticate cu cancer la san care consumau lactate cu un continut redus de grasimi.

Cresterea celulelor mamare este stimulata de hormonul estrogen, asta incluzand cresterea hormonului-receptor-pozitiv al cancerului la san. Estrogenul este format si depozitat in celule grase. Majoritatea expertilor sustin ca podusele lactate vandute in Statele Unite si alte tari vestice contin o cantitate crescuta de estrogen si progesteron deoarece laptele provine uneori de la vaci gestante. Daca urmarim firul logic, putem presupune ca lactatele cu continut redus de grasimi au un nivel mai mic de estrogen si progesteron deoarece este extrasa din ele majoritatea grasimii.

De aceea este recomandat femeilor diagnosticate cu cancer mamar sa consume mai putine lactate cu continut mare de grasime si mai multe lactate cu continut mic de grasimi, iar acest lucru este cu atat mai important pentru femeile care au cancer de san cu hormon-receptor pozitiv.

Anunt

Conform celor spuse mai sus, expertii au vrut sa dovedeasca daca consumul de produse lactate nedegresate creste cu adevarat posibilitatea reaparitiei cancerului de san, si posibilitatea de a muri din cauza acestei boli.

Iata produsele nedegresate incluse in studiu:

– lapte integral
– lapte condensat sau evaporat
– budinca
– inghetata
– crema custard
– tarta cu fructe
– unt

Participantele la studiu au fost monitorizate timp de 12 ani si rezultatele au fost socante.
Studiul a dezvaluit ca subiectele care au consumat o masa sau mai multe de grasimi nedegresate zilnic au avut cu 64% mai multe sanse de a muri din orice cauza si cu 49% mai multe sanse de a muri de cancer de san, comparativ cu subiectele care au consumat lactate degresate sau mai putine mese de lactate nedegresate pe zi.

Inainte de a trage concluzii pripite trebuie sa luam in calcul si alti factori, desi rezultatele sunt socante. Studiul dezvaluie legatura dintre lactatele nedegresate si consecintele fatale ale cancerului de san, insa nu dovedeste faptul ca una o cauzeaza pe cealalta. Este nevoie de mai multe teste, cercetari si experimente pentru a descoperi adevarata legatura dintre cele doua.
Citeste si:

 • Sfatul unui medic german – Nici o boala inclusiv cancerul nu se poate dezvolta intr-un mediu alcalin
 • Pana vom avea mai multe informatii despre acest subiect, este recomandat tuturor pacientilor diagnosticati cu cancer mamar in faza incipienta sa faca tot ce le sta in putinta pentru a reduce riscul reaparitiei si pentru a creste posibilitatea de a supravietui. Iata cateva sfaturi pe care ar trebui sa le ia in considerare pentru a-si imbunatati starea totala:

  Anunt

  – incepeti un regim alimentar sanatos, eliminand mancarea procesata si zaharul;
  – eliminati alcoolul;
  – echilibrati-va greutatea corporala;
  – faceti exercitii in mod regulat;
  – renuntati la fumat;
  – luati toate medicamentele prescrise de doctor pentru a preveni reaparitia.

  Sursa: healthyfoodteam.com, foto healthyfoodteam.com
  “Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

  Loc de comentat