Bucurie mare pentru finlandezi. Finlanda reduce programul de lucru la doar 6 ore pe zi și patru zile pe săptămână! La noi cand?

Anunt

Finlanda este cu siguranta unul dintre statele cu cel mai bun program de lucru. dUnul dintre cele mai echilibrate state europene din punct de vedere al disciplinei muncii a introdus săptămâna de lucru de numai patru zile, cu câte şase ore fiecare.

Finlanda introduce programul de lucru de patru zile pe săptămână şi şase ore pe zi, în urma unei reforme sub tutela celui mai tânăr premier din lume, Sanna Marin (foto), în vârstă de 34 de ani, scrie thesun.co.uk.

Anunt

Reforma le va permite angajaţilor să petreacă mai mult timp cu familia şi să se bucure de viaţă, cultură şi hobby-uri, noteaza constantadeazi.ro

Măsura este luată după un „experiment” din 2015, desfăşurat în Suedia, care a dovedit că un program de şase ore de muncă pe zi poate spori productivitatea. Rezultatele au arătat că angajaţii sunt mai fericiţi, sănătoşi şi productivi.

În noiembrie 2019, Microsoft Japonia a introdus weekend-ul de trei zile pentru angajaţi şi productivitatea a crescut cu 40%.

Anunt

sursa: mai multe pe constantadeazi.ro

Loc de comentat