Clisma cu cafea – Cum se prepara si administreaza

Anunt

Nu exista vreun sortiment anume , ci se va folosi orice specie de cafea, important este sa fie proaspata, bine macinata. Nu se foloseste cafeaua solubila.

Modul de preparare al cafelei pentru clisma

Se pun 3 linguri cafea fin macinata in 300 ml apa clocotita, se fierbe la foc mare 5 minute, apoi 7 minute la foc mic, se lasa apoi 14 minute la o temperatura ridicata, dupa care se lasa la racit, rezulta 250 ml de cafea. Aceasta cafea se amesteca cu 750 ml de apa curata( de izvor sau plata), si se administreaza rectal cu irigatorul. La inceput se administreaza cantitati mai mici din acest preparat 400-600 ml, crescand gradat cantitatea de lichid introdusa pana la 1000 ml.

Modul de administrare

La clinica Gerson( America), clismele se fac cu aparate speciale, controlandu-se mai multi parametri, dar se poate face si cu un irigator obisnuit. Canula(partea ce se introduce in rect), sa nu fie din material dur, se unge cu unguent de galbenele si tataneasa foarte bine inainte de folosire, se va unge cu acelasi unguent si rectul.

Anunt

Apa cu cafea se introduce lent, gradat, evitand presiune in colon, mai ales daca exista tumori pe colon sau rect. Toata operatiunea de introducere a lichidului sa dureze 7 minute, apoi lichidul este tinut in colon 10-14 minute, timp in care pacientul se intoarce in pozitia culcat pe o parte si pe cealalta, apoi se ridica in sezut pentru 1-2 minute facand sarituri pe varfuri.

Dupa 10-14 minute, lichidul este eliminat prin scaun. Clisma cu cafea se face la 3 zile, dupa clisma cu cafea urmatoarele zile se va folosi pentru clisma musetel sau nalba.

Nota

-Clisma cu cafea se va face dimineata pe stomacul gol, efectul energizant fiind mare nu este indicata seara.

-Detoxifierea brusca (angrenand foarte mult ficatul in procesul de dezintoxicare) poate produce stari de greata sau voma la persoanele cu boli grave.

-Se poate folosi in terapiile tuturor bolilor grave.

Anunt

-Nu se face in perioada imediat urmatoare dupa operatiile de colon.

-Este bine sa se faca sub supravegherea si la indicatia specialistului.

sursa: sanatateanaturista./informatii-2008/clisma-cu-cafea-remediu-in-bolile-grave/

Loc de comentat