Combate bolile la domiciliu cu apă alcalină!

Anunt

Apa este un element esential in viata noastra si este esential sa o consumam zilnic. Recomandarea de minimum doi litri de apa pe zi vine ca urmare a cercetarilor facute in acest sens si care sustin ca pentru mentinerea echilibrului hidric este important sa consumam aceasta cantitate zilnica. Ca vom consuma apa cu un PH mai mic sau alcalin este bineinteles o alegere.

Corpul uman este format din apa in proportie de 55 – 78%, in functie de greutatea fiecarei persoane, iar creierul din 80% apa. Reactiile chimice care au loc in organism au nevoie de un mediu apos, altfel substantele nu pot desface ionii. Apa are un rol decisiv in fiziologia termoreglarii. Astfel se furnizeaza caldura, energia si functionarea in parametrii normali ai metabolismului.

Alcalinitatea vizeaza de fapt nivelul PH-ului apei pe care o consumam. In categoria apelor alcaline sunt incadrate cele care au un ph mai mare de 7 (sub 7 discutam de aciditate, peste 7 de mediu bazic sau alcalin). Dar pe langa acest nivel crescut al PH-ului, apele alcaline contin si alte elemente ce pot fi benefice: calciu, siliciu, magneziu.

Apa alcalina are capacitatea de a alcaliniza, sprijinind astfel functionarea corecta a organismului, putand fi implicata intr-o serie de procese: eliminarea reziduurilor, buna functionare a sistemului digestiv, neutralizare, asigurarea nivelului optim de fluide, implicit al unui nivel corespunzator de hidratare.

Apa de la robinet este un amestec de clor, antibiotice și hormone + alte metale și lucruri dăunătoare. Această apă ne slăbește organismul și provoacă boli. De asemenea, în organismul vostru ajung toxine dacă apa este poluată. Pentru sănătate, avem nevoie de un echilibru între acid și alcalinitate.

Dacă organismul este acid, avem mai puțină energie, apar probleme de digestive, ne simțim obosiți, si ajungem la creștere în greutate. Cu o alimentație corectă și apă curată acest lucru nu este o problemă.

Aciditatea este un factor în probleme grave cum ar fi diabetul, artrita, fibromialgia, osteoporoza și chiar cancerul. Cancerul se dezvoltă în mediul înconjurător. Dr. Axe a spus că aciditatea fură mineralele noastre din mușchi, oase, celule, țesuturi. Celulele nu au minerale pentru îndepărtarea materialelor proaste. Cu cât organismul este mai acid, cu atât ajunge mai puțin oxigen in celule! Deci, toxinele se strâng înăuntru și organismul devine toxic.

Anunt

Cînd este recomandat să bem apă alcalină?

Este recomandat consumul apei alcaline in conditii de efort fizic intens, deoarece aciditatea care rezulta in urma activitatii musculare intense accentueaza senzatia de oboseala, iar prin alcalinizare aceasta este inlaturata.

Totodata, suplimentele de minerale continute de apa alcalina cresc rezistenta (prin reducerea stresului cardiovascular).

Care sunt beneficiile apei alcaline?

Apa alcalină este benefică pentru fiecare celulă din organism. Iată cele mai importante beneficii ale consumului de apă alcalină, beneficii pe care le puteți observa usor în organismul vostru după numai o lună de zile în care consumați aceasta apă:

• Întărește sistemul imunitar;
• Previne apariția cancerului de orice tip;
• Întinerește pielea;
• Îmbunătățește digestia si previne apariția gastritei si a ulcerului;
• Hidratează intens – organismul nostru absoarbe mult mai repede apa alcalină decât apa obișnuită;
• Îmbunătățește odihna;
• Stimulează memoria etc.

Rețetă de apă alcalină

Ai nevoie de:

Anunt

• 2 litri de apă curată
• 1 lămâie organică
• 1 lingură sare himalayană ( sau bicarbonat de sodiu)

Procesul:

Umpleți un ulcior cu apă și adăugați lămâia tăiată felii. Apoi adăugați sarea, acoperiți și lăsați-o să stea 8-12 ore.

Sursa: www.beautyhealthpage.com/fight-cancer-home-alkaline-water/ , foto beautyhealthpage.com
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat