Cei mai buni bucatari te invata cum sa faci Cremsnit Regal cu lamaie si ciocolata alba. Te lingi pe degete de bun ce e

Anunt

Foi crocante și sfărâmicioase, cremă dulce-acrișoară, cu gust intens de lămâie și o glazură aspectuoasă de ciocolată albă, cu alte cuvinte, o prăjitură senzațională!

Ingrediente

– 1 pachet foi pentru cremșnit

– 6 gălbenușuri

– 150 g zahăr

– 1500 ml lapte

– coaja și zeama de la o lămâie

– 400 g unt

– 400 g făină

Anunt

– un praf sare

– 200 g ciocolată albă

– 1 lingură lapte

– 1 linguriță ulei de măsline

Mod de preparare – Preparați crema în felul următor:

1 .Se pune laptele la fiert cu un praf de sare.

2. Gălbenușurile se freacă spumă cu un praf de sare, pentru intensificarea culorii, apoi se adaugă zahărul și se freacă în continuare până se spumează bine.

3. Se diluează cu puțin lapte rece, se adaugă făina, coaja rasă de lămâie si se omogenizează.

4. Se pune vasul pe foc și se amestecă continuu, până atinge punctul de fierbere, apoi se adaugă, treptat, laptele fierbinte și se amestecă intens, pentru omogenizare.

5. Se fierbe crema până se ingroașă ca o budincă, apoi, după stingerea focului, se adaugă untul tăiat în cubulețe și se amestecă până se topește untul și se încorporează în cremă.

Anunt

6. Se adaugă și zeama de lămâie și se lasă crema să se tempereze ușor, apoi se întinde între foile de cremșnit și se dă prăjitura la rece pentru 2 ore.

7. Ciocolata se topește pe baie de aburi împreună cu laptele și uleiul de măsline și se întinde imediat peste prăjitură.

Se dă din nou prăjitura la rece, până se întărește ciocolata, apoi se poate porționa cu ajutorul unui cuțit zimțat și cu lama subțire. Să vă fie de folos!

Sursa: articol relatat de fiisanatos.info si chefilacutite.a1.ro , foto chefilacutite.a1.ro

Loc de comentat