Cum i-a convins industria lactatelor pe oameni sa creada ca au nevoie de lapte (TREBUIE sa vezi acest videoclip)

Anunt

Conform trueactivist cu toate că ne putem lua doza zilnică recomandată de calciu, potasiu și proteine din fructe și legume, instrustria lactatelor a cheltuit milioane de dolari pentru a-și convinge consumatorii că, de fapt, acest lucru nu e posibil fără lapte.

Ai lapte? Sperăm că nu.

Cu toate că putem folosi laptele pentru a face mai gustoase cafeaua, ceaiul sau alte lucruri pe care le consumăm , acest ingredient, când este pasteurizat, este extrem de toxic pentru corpul uman. De fapt, medicii, printre care și Dr. Willet, care a realizat mai multe studii, prezentând rezultatele cercetărilor ce le-a întreprins pe aceast subiect, crede că laptele are mai degrabă un efect negativ asupra corpului uman decât unul pozitiv, scrie trueactivist.com .

El afirmă acest lucru deoarece, contrar credinței populare, niciodată nu au fost înregistrate cazuri în care alimentele reduc riscul apariției unei fracturi. De fapt, conform Nurses”Health Study, lactatele ar putea chiar crește riscul apariției fracturilor cu 50%! Această descoperire îngrijorătoare este susținută de faptul că țările care prezintă cele mai mici rate ale consumului de lactate și calciu (cum ar fi cele din Africa sau Asia) au cele mai mici rate de apariției a osteoporozei.

Luând în considerare faptul că aproximativ ¾ din populația lumii are probleme în ceea ce privește digestia laptelui și a altor produse lactate, pare destul de clar faptul că produsele lactate nu sunt chiar cele mai potrivite alimente ce ar trebui consumate.

Totuși, consumatorul obișnuit nu cunoaște aceste detalii. Mulți au fost învățați să creadă că produsele lactate reprezintă alimentul ideal ce ar trebui consumat pentru a fi sănătoși. Această idee a fost răspândită fie prin intermediul reclamelor produse de industria lactatelor, fie prin promovarea acestora prin intermediul celebrităților.

Anunt

Deoarece au fost răspândite foarte multe idei greșite în legătură cu acest subiect, recent, Vox a creat un videoclip care ilustrează adevărata față a industriei lactatelor. Unul dintre lucrurile evidențiate prin acest clip este acela că, cu toate că un consumator își poate lua doza zilnică recomandată de calciu, potasiu și proteine din legume și fructe, industria lactatelor a cheltuit milioane de dolari pentru a convinge populația că acest lucru, de fapt, nu se întămpl decât prin consumul lactatelor.

Dacă ai fost învățat că trebuie să bei lapte ca să ”te faci mare și puternic”, nu ești singurul. Totuși, a venit timpul să facem lumină în acest subiect și să demontăm ideile greșite.

Deoarece laptele formează mult mucus în corp, se crede că acesta contribuie la dezvoltarea alergiilor, infecțiilor de la nivelul urechilor, tipului 1 de diabet, anemiei și chiar constipației.

În plus, acest aliment poate contribui la apariția a diferite tipuri de cancer, consumul de lapte ducând la creșterea nivelului IGF-1 (factorul de creștere 1 asemănător insulinei) din organism.

Vestea bună este că sunt o mulțime de alternative gustoase și cremoase pentru lapte, care, pe lângă faptul că sunt ușor de preparat, sunt accesibile și ca preț.

”Laptele” din orez, migdale, acaju, cânepă sau chiar nucă de cocos pot fi găsite cu ușurintă în cele mai multe magazine.

Anunt

De fapt, piața alimentelor ce nu conțin lapte a căpătat din ce în ce mai mult aplomb în ultimii ani. În special, vânzările de lapte de migdale au crescut cu 250% în perioada 2000-2015, înregistrând o sumă cu aproape $895 milioane mai mare.

Este oare timpul să renunți la produsele lactate? Daca ti-a placut distribuie aceasta știre!

Vox via youtube.com

Sursa: trueactivist.com, foto CC0 Public Domain pixabay.com

Loc de comentat