Cum sa faci lichior din nuci verzi. Este un excelent purificator pentru sange, elimina infectiile, ajuta digestia si ficatul

Anunt

Nucile verzi, bogate în antioxidanţi, calciu şi vitamina C, sunt o garanţie a sănătăţii. Pe lângă faptul că nuca verde este un aliment delicios şi folositor în bucătărie la prepararea deserturilor şi dulceţurilor, ea are şi nişte calităţi terapeutice excelente. Aceste fructe cu miezul neajuns la maturitate deplină sunt considerate veritabile medicamente naturale. Consumate ca atare, sub formă de dulceaţă sau de lichior, nucile verzi sunt un deliciu şi totodată, un remediu.

Remediile obţinute din macerarea lor în diverse licori stau la loc de cinste. Printre acestea se numără şi lichiorul medicinal din nuci verzi, folosit ca remediu tonic universal din vechi timpuri.

Lichiorul de nuci, remediu pentru glanda tiroidă şi digestie În medicina populară veche de sute de ani, lichiorul de nuci verzi este folosit ca remediu natural pentru glanda tiroidă şi digestia alimentelor. Reţeta a fost redescoperită în înscrierile monahale, în vechile scrieri ale medicilor naturişti, precum şi în carneţelele din casele foştilor aristocraţi. Timp de secole, lichiorul din nuci verzi a servit ca tonic universal pentru o digestie sănătoasă.

În prezent este promovat drept un remediu de prim ajutor în problemele cu stomacul, pentru anemie şi purificarea sângelui. Fructele de nuc tinere au un conţinut bogat în vitamina C şi iod, motiv pentru care, încă din cele mai vechi timpuri, au fost folosite ca adjuvant în probleme cu glanda tiroidă, în special în hipotiroidism.

Anunt

Lichior din nuci verzi – Reţetă Pe lângă glanda tiroidă şi digestie, lichiorul de nuci verzi este la fel de eficient şi în anemie, diaree, constipaţie, arsuri la stomac, balonare, crampe stomacale şi infecţii ale stomacului. De asemenea, stimulează bila leneşă, reduce grăsimea din ficat, purifică sângele şi combate viermii intestinali.

Este o băutură delicată, cu aromă deosebită, uşor de administrat şi cu reale beneficii asupra stării generale de sănătate.

Ingrediente
– 20-24 nuci verzi, tinere
– alcool de 40 de grade, de bună calitate (sau vodcă bună) 300 gr.
– miere sau zahăr brun 3 cuişoare,
– 3 nucşoare
– jumătate de baton de vanilie (păstaie)
– coaja de la o jumătate de portocală sau 1 linguriţă esenţă de portocală

Mod de preparare
Nucile verzi se taie în bucăţi cât mai mici (se mărunţesc) şi se pun într-o sticlă de 1 litru, cu gura largă. Deasupra se toarnă alcoolul de 40 de grade, suficient cât să acopere nucile cu 2-3 degete.

Recipientul se închide ermetic, iar conţinutul se păstrează într-un loc călduros, chiar în bătaia directă a soarelui, pe o perioadă de 15-30 de zile, agitând-ul zilnic, fără a-l deschide. După acest timp, conţinutul se filtrează, iar în alcoolul obţinut se adaugă cuişoarele, nucşoara, păstaia de vanilie, coaja de portocală şi mierea de albine (sau zahărul).

Ingredientele se amestecă foarte bine şi se lasă la macerat din nou, de această dată, pentru încă 3-4 zile.

Anunt

La final, se filtrează şi se păstrează în sticluțe mici, închise la culoare, într-un loc răcoros şi întunecos. Mod de administrare Se administrează câte 1-2 linguriţe de lichior din nuci verzi, înainte de cină, în cure de 20-30 de zile.

Sursa: articol relatat de surplusdesanatate.info si topremediinaturiste.ro, foto surplusdesanatate.info
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat