Distribuie sa afle toti! Ce trebuie sa faci prima si prima data in cazul in care te scufunzi cu masina. Iti poate salva viata candva – VIDEO

Anunt

Nu de putine ori se intampla ca un autoturism si pasagerii acestuia sa ajunga in albia unui rau sau lac fie din cauza neatentiei, adormitului la volan, inundatiilor sau chiar ca rezultat al unui accident rutier.

Este foarte important sa cunoasteti pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti atunci cand autoturismul se scufunda.
Primele secunde sunt esentiale intr-un astfel de caz nefericit.

Anunt

Iata mai jos pasii pe care trebuie sa ii urmati:
„În cazul în care ai căzut cu mașina în apă, practic îți trebuie o pregătire specială, în primul rând psihologică, dar și fizică. În sensul că trebuie să-ți menții calmul, să nu intri în panică – pentru că cel mai grav lucru care se întâmplă este să intri în panică și te lovești om de om și nu mai știi, nu mai nimerești nimic. Pe urmă trebuie să deschizi geamul sau geamurile, să aștepți să intre apa în mașină, pentru că nu poți să deschizi portiera – presiunea apei nu te lasă să deschizi portiera. Tu să stai în mașină în zona în care ai aer, și în momentul în care simți că nu mai ai aer și mașina s-a umplut de apă, să încerci să ieși pe geam și pe urmă să știi să înoți și să ai tăria să ieși la suprafață.

Dacă mai e și frig și apa este foarte rece, șansele să faci asta sunt tot mai mici. Dacă mai sunt și copii și persoane care intră în panică și nu știu să înoate, probabilitatea să se salveze este foarte mică. În cazul în care sunt oameni maturi și atletici, șansele să se salveze sunt mai mari. Cel mai mult contează psihicul și să știi ce ai de făcut în astfel de situații extreme”, a explicat Titi Aur, scrie dcnews.ro.
Iata mai jos o demonstratie video a celor de la NBC NEWS.


ABC News via youtube.com

Sursa: articol relatat de dcnews.ro

Anunt
Loc de comentat