Dogu – Astronauții antici misterioși din Japonia. Știau sculptorii antici și civilizatile vechi atât de multe despre epoca modernă?

astronautidogu
Anunt

Figurinele Dogu se aseamana cu niste astronauti in costume spatiale. Dogu sunt figurine de lut relativ mici și bogat decorate, care măsoară între 10 cm și 30 cm înălțime, ce se aseamana cu astronautii spatiali din zilele noastre si au fost realizate în perioada Jomon, cea mai veche cultură a Japoniei preistorice începând în jurul anului 14.000 î.Hr.c.

Poporul Jomon este bine cunoscut pentru abilitățile de olărit și este considerat creatorul celor mai vechi forme de ceramică din lume.

Figurile curioase au o serie de trăsături ciudate care le fac unele dintre cele mai originale piese de artă antică de pe suprafața planetei și stârnesc imaginația oamenilor cu privire la obiectivele lor.

Cu asemănarea lor izbitoare cu costumele spațiale moderne, cu căști și ochelari, mulți sunt de parerea ca acestea reprezentau vizitatori din spațiu.

Anunt

Potrivit Muzeului Național de Istorie a Japoniei, aproximativ 18.000 dintre aceste figuri stilizate au fost găsite, în principal în estul Japoniei.

Majoritatea figurinelor gasite, le lipsesc diferite parti ale corpului, iar arheologii nu pot spune dacă acest lucru a fost făcut intenționat de către creatorii lor.

De asemenea majoritatea obiectelor par a fi modelate după forme feminine, cu ochi mari, talie subțire și șolduri largi și sunt considerate de mulți, reprezentări ale zeilor și sugerează legături cu ritualuri de fertilitate.

Se crede, că poporul dogu făcea parte din ritualurile șamanice de magie și vindecare, în care bolile puteau fi transferate unor figuri care au fost ulterior distruse, eliminând boala sau alte nenorociri. Un alt fapt interesant este că figurinele Dogu sunt exclusive pentru perioada Jomon și au dispărut în perioada istorică următoare, numită perioada Yayoi.

Unii autori cred că aceste figuri reprezintă vizitatori din altă lume, ființe extraterestre care au venit pe Pământ cu mii de ani în urmă, aducând cunoștințe și învățături popoarelor primitive. Costumul misterios pe care aceste figurine par să-l poarte, cu căști și ceea ce unii descriu drept ochelari de protecție, sunt doar câteva dintre trăsăturile neobișnuite ale artei din această perioada.

Acest lucru ridică câteva întrebări interesante: Sculptorii antici ar fi văzut ființe care semănau cu astronautii moderni sau figurinele misterioase erau doar rezultatul imaginației civilizatiei antice. Având în vedere natura enigmatică și caracteristicile specifice ale acestor figurine, Dogu a făcut obiectul multor teorii considerate controversate de catre arheologii tradiționali.

Anunt

După cum descrie cercetătorul și autorul Erich von Däniken: „La fel de ciudată este o indicație pe care am primit-o de la arheologii japonezi. Arheologia cunoaște figurile Dogu; Aceste figuri japoneze sunt realizate din piatră sau lut, modelate pentru a reprezenta capetele astronauților, cu îmbrăcăminte și ochelari de astronaut. Această configurație a figurilor Dogu (mai există și altele) a început să apară în jurul anului 600 î.Hr. În același timp, zeii cerești au predat imperiul lui Jimmu Tenno, primul împărat al Japoniei. ”

sursa: 2021 – Alienigenas do Passado

Loc de comentat