Dovezile de la Harvard despre Misteriosul asteroid-țigară observat în sistemul nostru solar: „posibil o navă extraterestră ” . Expertii sunt sceptici

Anunt

Astronomi ai Universității Harvard sugerează că misteriosul corp ceresc în formă de țigară, care a fost identificat anul trecut în sistemul nostru solar, ar fi putut fi o navă extraterestră trimisă să studieze Pământul, scrie CNN, noteaza si digi24.ro

Obiectul zburător neidentificat a fost botezat „Oumuamua”, care în hawaiiană înseamnă „mesager care ajunge la noi din trecutul îndepărtat”. Acesta a fost descoperit în octombrie 2017 de telescopul Pan-STARRS 1.

De la descoperirea acestuia, oamenii de știință s-au întrecut în teorii prin care să-i explice atât forma neobișnuită, cât și originile. Prima dată au spus că este o cometă, apoi un asteroid. În cele din urmă au hotărât că este primul obiect de acest fel observat, așa că au creat o nouă clasă – a „corpurilor cerești interstelare”.

Anunt

Acum, o nouă lucrare a cercetătorilor de la Harvard Smithsonian Center for Astrophysics, ridică posibilitatea ca acest corp ceresc de culoare roșu închis, de zece ori mai lung decât lat și care călătorea cu o viteză de 315431.424 de km/h, ar putea avea o „origine artificială”. Cu alte cuvinte, nu a fost creat de natură.

„Oumuamua ar fi putut fi o sondă trimisă intenționat în apropierea Pământului de o cultură extraterestră”, se arată în lucrarea apărută în Astrophysical Journal Letters, redactată de profesorul în astrofizică Abraham Loeb și doctorandul Shmuel Bialy.

Oumuamua este primul corp ceresc observat în sistemul nostru solar despre care se știe că își are originile într-un alt loc din Univers.

„Suntem norocoși că telescopul nostru era îndreptat spre locul potrivit la momentul potrivit pentru a surprinde acest moment istoric”, a spus și Lindley Johnson, NASA Planetary Defense Officer.

Anunt

sursa: mai multe pe digi24.ro

loading...