Este uimitor de cate probleme de sanatate te poate scapa mersul la mare

Anunt

Un concediu la mare se poate transforma într-o adevărată terapie pentru organism. Pe lângă relaxare, marea aduce nenumărate beneficii asupra stării generale de sănătate, prevenind, tratând şi chiar vindecând boli grave.

Baie de sănătate şi energie

Deşi pare greu de crezut, marea ne oferă o reală cură de sănătate. Mai exact, 2 săptămâni de cură la mare valorează mai mult decât pumni întregi de medicamente. Climatul marin, are, îndeosebi în timpul verii, o acţiune tonifiant-excitantă, făcându-ne mai vioi, mai activi şi mai tonici. Într-un astfel de climat sunt intensificate activitatea nervoasă şi endocrină, circulaţia şi activitatea cardiacă, ca de altfel, metabolismul. Este ideal pentru persoanele astenice, depresive, lipsite de tonus, care vor să mai reducă din greutatea corporală. Iată şi afecţiunile care pot fi ameliorate sau vindecate printr-o cură la mare:

Bronşită, alergie la polen, astm alergic

Aerul purificat de praf şi microbi, şi picăturile pulverizate de apa marină pătrund în căile respiratorii, umezindu-le cu săruri minerale precum sare, magneziu, calciul, potasiu. O plimbare zilnică, de 3 ore, pe malul marii, aduce vindecarea după o săptămână.

Reumatism

Marea caldă ‘’spală’’ durerile specifice reumatismului. Conţinutul bogat în minerale al apei marine relaxează anchilozele, ducând la dispariţia durerilor. Reumaticii sunt sfătuiţi să se scalde de 2 ori pe zi într-o mare de minimum 24 de grade. Primele succese apar după circa 3 săptămâni.

Psoriazis

Anunt

Psoriazisul se vindecă la Marea Moartă (Israel), după doar 3-4 săptămâni. Substanţele nocive din piele sunt spălate de concentraţia puternică de sare a apei, în timp ce descuamările se potolesc. Totodată, razele ultraviolete favorizează formarea vitaminei D în organism, care curăţă şi netezeşte pielea.

Glanda tiroidă

În cazul lipsei de iod, glanda tiroidă bolnavă ‘’oboseşte’’ organismul. Aerul de mare conţine iod, astfel că o plimbare de 4 ore pe zi, pe malul marii, vindecă glanda tiroidă. În acelaşi timp, se recomandă consumul de peşte de mare, scoici şi alge.

Varice

Împotriva varicelor, a picioarelor obosite şi umflate, se recomandă o plimbare de 2 ore pe malul mării, în locul unde apa atinge nisipul. Masajul muşchilor transportă pe reţelele venelor sângele adunat în vase, şi varicele se resorb. O presiune asupra ţesuturilor exercită şi înotul, ceea ce face ca apa de prisos să se absoarbă din locurile în care s-a adunat.

Fracturi

Fracturile se vindecă mai uşor la mare. Dacă v-aţi scos ghipsul, este bine să ştiţi că fracturile se sudează mai rapid în apa caldă a marii. Datorită valurilor şi a înotului, locul rupt este irigat mai bine cu sânge, primind calciul şi magneziul foarte importante pentru întărirea oaselor. Mai mult, muşchii atrofiaţi îşi recapătă volumul, iar tendoanele devin mai elastice şi se întind.

Boli de inimă, circulaţia sângelui

Anunt

Circulaţia sângelui poate fi stimulată prin înot. Razele soarelui coboară nivelul colesterolului, în timp ce riscul infarctului şi al atacului de apoplexie se reduc.

Oboseală şi depresii

Atât valurile, cât şi soarele, vindecă sufletele bolnave. Soarele şi marea înviorează sistemul vegetativ, metabolismul se activează, iar oboseala şi depresiile dispar. Totul, în doar o săptămână.

Sursa: articol relatat de topremediinaturiste.ro , foto credit brianj.lowe
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

Loc de comentat