Fenomen inexplicabil. Zonele din Romania în care apa, obiectele si mașinile urcă singure la deal – Video

Anunt

În unele zone din România, există drumuri unde obiectele par să sfideze gravitatea, urcând dealul singure, printre care și mașina, care urcă dealul cu motorul oprit.

Printre aceste zone se numără Cavnic-Budești, Musetesti, dealul din Bihor din localitatea Varciorog, Budești, precum și zone din străinătate, cum ar fi un deal din Lebanonul de Nord.

Explicațiile pentru acest fenomen au fost numeroase, de la forțe fizice speciale, anomalii magnetice la roci bogate în minereuri. Se pare însă că nu e vorba de un fenomen paranormal ci de o iluzie optică.

Anunt

Pantă ar continuă să coboare, însă la un unghi de înclinare mai mic decât prima. Orizontala reală e greu de evaluat printre peisajul format din dealuri și vai.

Alte explicații științifice ar include pe aceea că ar fi vorba de un fenomen magnetic, sau de un minereu greu, care atrage obiectele. La Budești până și apa urcă dealul în loc să-l coboare.

Altă explicație vorbește despre un mascon, adică o concentrare de masă a unor metale foarte grele, aflate la o mică adâncime și care atrag obiectele să urce dealul.

Aceasta a fost explicația găsită pentru dealul magnetic din Medina, deși și acolo în cele din urmă s-a ajuns la explicația iluziei optice.

Anunt


Augustin Gherghel via youtube.com

Cristi Dimulescu via youtube.com

Constantin Bunescu via youtube.com
sursa: Autor: Irina-Ana Drobot efemeride.ro

loading...