In SUEDIA oamenii au ales sa-si IMPLANTEZE CIPURI IN MÂNĂ pentru a-si transfera DATELE DE PE CARDURI

Anunt

Peste 4000 de suedezi şi-au înlocuit unul sau mai multe carduri cu un cip implantat sub piele. O femeie este unul dintre ei. Ca să intre în sediul firmei unde lucrează trebuie doar să-şi apropie mâna de cititorul de carduri, iar uşa se deschide imediat, noteaza stirileprotv.ro

”Acum sunt înregistrată. Nu e nevoie de parolă. Cei cu card de acces au nevoie, dar celor care au cip nu le trebuie”, spune ea.

Dispozitivul o ajută şi când foloseşte imprimanta de la birou, dar şi când vrea să plătească mâncarea de la bufet. Alţii şi-au transferat pe cip datele cardurilor de acces la sala de sport sau chiar a abonamentelor de tren. Teoretic, dispozitivul poate înlocui cam orice card.

Anunt

Cipul are aproximativ un centimetru lungime şi se implantează între degetul mare şi arătător. Nu este dotat cu GPS, aşadar nu poate fi folosit pentru a urmări persoana care îl poartă. Şi e pasiv atunci când nu este folosit. Însă, în viitor, ar putea căpăta şi alt rol.

“Dacă ai un implant activ care îţi spune în ce stare eşti, ce nevoi ai şi ce ar trebui să faci ca să te menţii în formă sau să fii mai sănătos, asta îţi va schimba comportamentul complet”, explică Jowan Österlund, directorul companiei producătoare.

Criticii subliniază că tot ceea ce ştie să facă deocamdată cipul se poate realiza şi cu date biometrice, de exemplu cu amprenta digitală si ca implantarea de cipuri nu este necesara.

Voi ce parere aveti?

Anunt

Surse: https://stirileprotv.ro/stiri/international/oamenii-care-au-ales-sa-si-transfere-datele-de-pe-carduri-intr-un-cip-implantat-pe-mana.html http://www.radiooltenia.ro/oamenii-care-au-ales-sa-si-transfere-datele-de-pe-carduri-intr-un-cip-implantat-pe-mana/ si https://www.aparatorul.md/observati-cum-mass-media-incearca-sa-obisnuiasca-populatia-cu-ideea-implantarii-cipurilor-in-mina/

Loc de comentat