Intinereste si deschide culoarea tenului. Incearca si tu aceasta masca de fata

Anunt

Curcumina, o fotochimicală din turmeric, aduce beneficii corpului, atât la interior, cât şi la exterior.

Datorită proprietăţilor sale antioxidante, turmericul este folosit cu succes pentru întinerirea pielii. Folosite în Asia, cu multe secole în urmă, măştile cu turmeric erau o parte integrantă a pregătirilor de nuntă a miresei, făcând-o să arate impecabil şi plină de farmec în ziua cea mare. Întineresc pielea, ajută la estomparea ridurilor, tratând afecţiunile cronice precum coşurile sau roşeaţa. Pulberea, obţinută din rădăcina măcinată a plantei, poate fi o bază excelentă pentru diferite produse cosmetice, care pot fi preparate şi la domiciliu.

Măştile cu turmeric au proprietăţi antiseptice, bactericide şi antiinflamatoare cu un puternic efect antioxidant.

Mască cu turmeric – pentru deschiderea tenului Această mască cu turmeric poate fi folosită pentru întinerire şi deschiderea culorii tenului.

Cum se obţine:
O lingură de pulbere de turmeric se amestecă cu 1 lingură de lapte sau smântână, şi 1 lingură de miere de albine lichidă.

Dacă pielea feței este vascularizată (apar vinişoare roşii), mierea de albine poate fi înlocuită cu suc de aloe.

Aplicare:

Pasta obţinută se aplică pe tenul curăţat şi se lasă să acţioneze timp de 15-30 de minute. Este indicat ca masca să se aplice seara, înainte de culcare. Pentru că turmericul lasă urme de pigment galben-portocaliu pe unghii, pasta poate fi aplicată cu mănuşi de cauciuc sau cu o spatulă cosmetică.

Anunt

Nuanţa galbenă de pe faţă se înlătură foarte uşor cu fulgi de ovăz măcinaţi, amestecaţi cu lapte bătut şi 1 linguriţă de suc de lămâie. Rezultatele apar după 2-3 aplicări. Tratamentul se repetă de 3 ori pe săptămână, cu pauză de 1 zi între proceduri.

Pastă cu migdale şi turmeric, pentru o nuanţă mai deschisă

Pasta cu migdale şi pudră de turmeric deschide nuanţa tenului, ‘’luminează’’ faţa şi o întinereşte.

Cum se obţine:

În 100 ml. apă fiartă se adaugă 6 sâmburi de migdale, care se lasă să se înmoaie peste noapte. Dimineaţa, migdalele se pisează fin şi se amestecă cu un sfert de linguriţă de pudră de turmeric, până la obţinerea unei paste uniforme.

Aplicare:

Cu pastă obţinută se masează tenul, uşor, şi se lasă să acţioneze timp de 1 oră. După această perioadă, se clăteşte cu apă caldă. Pentru o nuanţă mai deschisă a pielii, tratamentul se repetă zilnic, timp de 3-4 săptămâni.

Mască cu turmeric şi argilă, pentru ten gras

Masca cu turmeric, argilă şi alaun este un elixir imptriva tenului gras, cu puncte negre şi coşuri.

Cum se obţine:

Anunt

Se prepară un amestec dintr-o jumătate de linguriţă de pudră de turmeric, 2 linguri de argilă albă şi ¼ linguriţă de alaun (piatră acră; se găseşte în farmacii).

Aplicare:

Pentru o procedură, se foloseşte o treime din amestec, iar restul poate fi păstrat într-un borcan închis ermetic. Amestecul se diluează cu puţină apă, se adaugă 2 picături de ulei esenţial de lavandă sau de arbore de ceai. Seara, înainte de culcare, pasta se aplică pe faţă şi se lasă să acţioneze timp de 10-15 minute, după care se clăteşte cu apă rece. Tratamentul se aplică de 1-2 ori pe săptămână.

Sursa: articol relatat de topremediinaturiste.ro
“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate inlocui sfatul medicului! Pentru un diagnostic corect, vă rugam adresati-va unui medic specialist.”

loading...