Invata cum sa gatesti cea mai delicioasa Prajitura-Ecler. O delicatesa ce nu necesita coacere si pe care nu treubie s-o ratezi – VIDEO

Anunt

Deseori când mâncăm un desert delicios, avem impresia că este destul de anevoios să-l preparăm. Însă nu întotdeauna este așa.

Iată unul dintre aceste cazuri. Vă propunem o prăjitură ecler deosebită, pregătită din biscuiți și fără coacere. Aceasta poate fi făcută de fiecare gospodină.

INGREDIENTE

– biscuiți crocanți
– 500 ml de lapte
– 2.5 linguri de amidon de porumb
– 3 linguri de zahăr
– 1 gălbenuș
– 0.10 ml de esență de vanilie

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ
– 4 linguri de zahăr
– 2 lingurițe de pudră de cacao
– 1 lingură de lapte
– 50 g de unt

MOD DE PREPARARE

Anunt

1. Dacă doriți, puteți folosi pe post de cremă 2 pachete de pudding de vanilie din comerț, pe care le pregătiți după instrucțiunile de pe pachet. Dacă însă doriți să pregătiți crema de sine stătător, va trebui să parcurgeți următorii pași:

2. Împărțiți laptele în 2 părți egale. O parte o puneți la foc și o aduceți până la fierbere, dar în cealaltă parte adăugați amidonul de porumb.

3. Peste laptele cu amidon, adăugați zahărul, esența de vanilie sau un vârf de cuțit de vanilie, precum și gălbenușul. Amestecați bine și turnați compoziția peste laptele fierbinte.

4. Amestecați continuu aproximativ 5 minute, până compoziția începe să fiarbă și să se îngroașe.

5. Acoperiți budinca cu folie alimentară și puneți-o în frigider să se răcească.

6. Tapetați forma care ați ales-o cu folie de aluminiu (poate fi înlocuită cu hârtie de copt). Puneți un strat de biscuiți, apoi un strat de budincă. Continuați aranjarea până la ultimul strat care trebuie să fie din biscuiți.

Anunt

7. Pregătiți glazura de ciocolată. Amestecați zahărul cu pudra de cacao, apoi adăugați laptele. Puneți compoziția la foc. Când începe compoziția să fiarbă, adăugați untul. Amestecați până se topește untul. Luați compoziția de pe foc și turnați-o peste prăjitură.

8. Puneți prăjitura la frigider peste noapte.

Sursa: articol relatat de carteabucatelor.ro foto carteabucatelor.ro

Loc de comentat