Lapte de bostan, Plamadeli cu rasina de brad si Fiertura de patrunjel. Remedii naturiste din batrani. Iata la ce se foloseste fiecare

Anunt

“Cel care se teme de ceva ii da acelui lucru putere asupra lui.”

Oamenii din toate timpurile au cautat in imediata lor apropiere leacuri pentru diferitele afectiuni de care sufereau. Natura a oferit omului tot ce-i trebuie pentru a se hrani, iar apoi cand nu toate erau in regula in privinta sanatatii, tot natura ofera sprijin si alinare atat pentru trup cat si pentru suflet.

Anunt

Cateva leacuri din batrani

“Lapte” de bostan- un pumn de seminte de bostan uscate la soare, se pun intr-un mojar si se piseaza; iar in timp ce se piseaza se adauga 500 ml apa clocotita. Se strecoara printr-un tifon si se stoarce bine terciul. Lichidul rezultat se bea in 3 reprize pe zi (cate un pahar) inainte cu jumatate de ora de masa. Acest leac este unul deosebit; se poate folosi in mai toate afectiunile dar cel mai bun este impotriva caderii parului.

Plamadeli cu rasina de brad- se amesteca o cantitate egala de rasina de brad cu seu de oaie si se pun la topit intr-un vas, la foc domol. Dupa ce s-a racit se pune intr-un recipient fiind foarte buna in caz de lovituri (contuzii), vanatai. In cazul ranilor deschise rasina se amesteca cu rachiu tare si se lasa la dospit, iar cu leacul rezultat se spala ranile. Atat ranile cat si loviturile, vanataile se vindeca mult mai repede decat daca ne-am trata cu medicamente. In reumatism, rasina se incalzeste bine, dar nu cat sa arda pielea, apoi se pune pe locurile ,ciocurile dureroase de la picioare si maini apoi se leaga pe deasupra cu panza (fase) si se tine asa cam la vreo jumatate de zi. Leacul acesta se aplica in fiecare zi, vreme de o luna – doua, si ciocurile se topesc, pentru ca rasina de brad este un leac puternic.

Fiertura cu patrunjel- rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, toxinele si alte lucruri nedorite care intra in corpul nostru. Cu timpul rezidurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face asta? Este foarte simplu. Se ia un manunchi de patrunjel se spala bine, apoi se toaca in bucati mici, se pune intr-un vas, se toarna apa curata- un litru- peste el si se fierbe timp de 10 minute. Se lasa sa se raceasca, se strecoara si se pune intr-o sticla curata care se pastreaza in frigider. Se bea un pahar pe zi si veti observa ca toata sarea si otrava acumulata in rinichi se elimina prin urina. De asemenea se observa diferenta pe care nu ati mai simtit-o pana acum. Patrunjelul este una din cele mai bune plantele de leac pentru rinichi si este natural!

Anunt

sursa: remedii.net/leacuri-din-batrani/

Loc de comentat