NASA caută ofițeri de protecție planetară care să protejeze Pământul de extratereştri, iar salariul este IMENS!! Video

Anunt

NASA și Agenția Spațială Europeană caută să angajeze ofițeri de protecție planetară cu normă întreagă. Rolul lor? Pentru a preveni contaminarea Pământului de către forțele străine și pentru a împiedica Pământul să contamineze alte planete.

• NASA angajează un ofițer de protecție planetară cu un salariu de până la 187.000 de dolari.
• Locul de muncă a fost creat după semnarea Tratatului privind Spațiul Extraplanetar din 1967.
• Ofițerii de protecție planetară sunt însărcinați să se asigure că oamenii nu contaminează planetele, Luna și alte corpuri din spațiu.
• De asemenea, trebuie să ajute la prevenirea răspândirii pe Pământ a microbilor străini.

Guvernatorii americani muncesc din greu pentru a proteja publicul.

Unii studiază bolile infecțioase și tratamente eficiente. Alții se asigură că drogurile, alimentele, vehiculele sau produsele de consum se ridică la nivelul pretențiilor lor și nu dăunează nimănui.

Dar preocupările de la sediul NASA sunt, literalmente, extraterestre – motiv pentru care agenția spațială are acum un loc de muncă pentru „ofițer de protecție planetară”.
Scopul? De a apăra Pământul de contaminarea extraterestră și de a evita contaminarea lumilor străine pe care încearcă să le exploreze.

Salariul?

Acesta este unul din șase cifre, între 124.406 și 187.000 de dolari pe an, plus beneficii.

În timp ce multe agenții spațiale angajează ofițeri de protecție planetară, deseori munca acestora este part-time.

De fapt, în lume există doar două astfel de servicii cu normă întreagă: una la NASA și cealaltă la Agenția Spațială Europeană.

Catharine Conley, singurul ofițer de protecție planetar al NASA din 2014. Business Insider a intervievat recent pe Conley în martie.

„Acest nou anunț de locuri de muncă este rezultatul relocării postului pe care îl dețin în prezent la Biroul de Securitate și Asigurare a Misiunii, care este o autoritate tehnică independentă din cadrul NASA”, a declarat Conley pentru Business Insider într-un e-mail marți. (Nu a spus dacă intenționează să depună din nou candidatura pentru această funcție, care este deținută de aceasta timp de cel puțin trei ani, dar poate fi prelungită la cinci ani.)

Poziția a fost creată după ce Statele Unite au ratificat Tratatul Spațiului Extraplanetar din 1967, în special pentru a sprijini articolul IX al documentului:

„Statele părți la tratat vor continua studiile asupra spațiului cosmic, inclusiv a Lunii și a altor corpuri celeste, și vor efectua explorarea acestora pentru a evita contaminarea lor dăunătoare și, de asemenea, schimbările adverse pe suprafața Pământului care rezultă din introducerea materiei extraterestre și, dacă este necesar, adoptă măsurile corespunzătoare în acest scop. ”

O parte a acordului internațional spune că orice misiune spațială trebuie să aibă o șansă de mai puțin de 1 din 10.000 de a contamina o lume străină.
Acesta este motivul pentru care ofițerul de protecție planetară al NASA uneori ajunge să călătorească în centrele spațiale din întreaga lume și să analizeze roboții legați de planetă. Ofițerul ne ajută să ne asigurăm că nu contaminăm accidental o altă lume pe care o sondă poate ateriza – sau, ceea ce și se întâmplă mai des, se apropie și fotografiază.

Sursa: www.businessinsider.com/nasa-planetary-protection-officer-job-opening-2017-7 , featured foto PIRO4D via pxiabay.com cc0 pixabay.com/en/astronaut-astronomy-satellite-moon-1849402/

Loc de comentat