Neurologii au descoperit că ascultatul acestei melodii face că anxietatea să scadă cu 65% ! Ție ce stare îți redă? Video

Anxietatea – acel sentiment de groază, frică, neliniște și panică – cu siguranță, nu este nimic nou. Hipocrate a scris despre aceasta în secolul al patrulea Î. Hr. Același lucru l-a făcut și Søren Kierkegaard în anii 1860. Și Sigmund Freud a menționat tulburarea în anul 1926. Cu toate acestea, întorcându-ne la prezet, vedem o creștere semnificativă – mai ales în rândul tinerilor.

Medicamentele par să fie tratamentul clasic în tratarea anxietății… Terapia cognitivă este o abordare obișnuită, de asemenea. Cei cu o înclinație holistica, deseori apelează la meditație, yoga, masaj și alte tehnici de relaxare. Terapia prin muzică a fost și ea folosită, având succes. Dar neurologii din Regatul Unit au adunat totul într-o singură melodie care reduce anxietatea cu 65%…

Ad

Anxietatea și generația Y

În 2013, un studiu a arătat că 57% din studentele din America au acuzat episoade de „anxietate copleșitoare”. Și în Regatul Unit, organizția de caritate YouthNet a descoperit că o treime din tinere – și unul din zece tineri – au atacuri de panică.

Marjorie Wallace, director executiv al organizației Sane, crede că generația Y (cei născuți între anii 1980 și 1990) reprezintă perioada disperării. „Maturizarea a fost întotdeauna grea, dar acest sentiment al disperării? Acesta este nou,” spune ea.

Rachel Dove scrie în „Anxietatea: epidemia zdrobitoare a Generației Y”:

„Deci, ce se întâmplă? Ascendența tehnologiei, părinții mult prea protectori și școlile „fabrici de examene” se află printre motivele pe care psihologii le sugerează ca fiind responsabile pentru angoasa generației noastre. Alt motiv, adus în discuție cu mai multe ocazii de către colegii mei și de către psihologii cu care am vorbit, este luxul (oricât de nerecunoscător ar suna) al puterii de alegere.”

Pieter Kruger, un psiholog londonez, spune că cercetările arată că oamenii care simt că nu au de ales sunt mai plini de viață – în principiu, pentru că pot da vina pe viață sau pe alții dacă iau o decizie proastă. Dacă ai capacitatea de a alege, nu te poți învinovăți decât pe tine. „Devenim mai obsesivi pentru că vrem să facem alegerea corectă de fiecare dată,” spune el.

Scriitoarea Claire Eastham, 26 ani, este de acord după spusele de pe blogul ei, „Toți suntem nebuni”:

„Petrec mult timp făcându-mi griji pentru ceea ce voi face cu viața mea. Generațiile trecute nu aveau puterea de a decide în mâinile lor. Dacă ți se spune ce să faci, este îndepărtată presiunea.”

În era noastră modernă, luarea deciziilor poate declanța un soi de paralizie. Deseori, vom căuta obsesiv mai multe variante pentru, să spunem, o pereche de pantofi. În cele din urmă, informația supraîncărcată va face ca întreaga aventură a cumpărăturilor să ne facă să ne simțim extenuați și vinovați pentru că suntem inutili în fața unei sarcini atât de ușoare.

Tehnologia contribuie și ea la creșterea anxietății. Un număr mare de contemporani se simt expuși la riscuri fără smartphone-uri – și rar nu le au cu ei. Gadgeturile mobile au tendința de a fi fereastra lor către lume și menține un sentiment de conectare. Dar există o parte întunecată în nevoia de a fi la curent cu ce face toată lumea pe rețelele sociale – este cunoscută ca Fomo sau Teama de a rata ceva (Fear of Missing Out).

„Fomo este reală și poate fi o dependență constantă care afectează nivelul de anxietate și starea generală de bine,” spune Kruger.

Rețelele sociale ne permit să comparăm totul – relații, dietă, înfățișare, frumusețe, bogăție, standrde de viață – nu doar cu prietenii noștri, ci și cu celebrități. Și, după cum arată studiile, timpul petrecut pe rețelele de socializare „poate cauza depresie persoanelor care se compară pe ei cu alții.”

În afară de retehnologizarea stilului nostru de viață și limitarea expunerii pe rețelele sociale – și învățarea de a te descurca cu o abundență copleșitoare de alegeri, uneori – neurologii au descoperit că ascultarea unui cântec special realizat poate avea o influență profundă asupra nivelului nostru de anxietate.

Crearea ultimului tip de muzică anti-stres

Cercetătorii de la Mindlab International, din Regatul Unit, au vrut să afle ce fel de muzică induce starea de relaxare. Studiile au implicat participanți care au încercat să rezolve puzzle-uri dificile – care au dobândit un anumit grad de stres – în timp ce erau conectați la senzori. În acelați timp, participanții ascultau o serie de melodii în timp ce cercetătorii măsurau activitatea creierului lor, ritmul cardiac și tensiunea arterială și rata de respirație.

Ceea ce au descoperit este că noul cântec – „Weightless” – a avut un rezultat de 65% în reducerea de anxietate a participanților și un procent de 35% în reducerea ratei de odihnă fizică.

Interesant este că melodia a fost creată special pentru a induce starea de relaxare. Realizat de Marconi Union, muzicienii au făcut echipă cu terapeuți prin sunet care au aranjat cu grijă armoniile, ritmurile și liniile basului, care, în schimb, au încetinit tensiunea arterială și ritmul cardiac al ascultătorului și au redus hormonii stresului, precum cortizolul.

De fapt, muzica are un efect atât de mare încât mai multe femei participante au devenit moleșite – până când cercetătorul principal, Dr. David Lewis-Hodgson interzice ascultarea în timpul condusului.


JustMusicTV via youtube.com

Sursa: traducere si adaptare viatasisanatate.com , wakeup-world.com/2016/12/18/listening-to-this-one-song-reduces-anxiety-by-65-percent-neuroscientists-discover/

Loc de comentat