Pamantul este lovit de o cantitate tot mai mare de antimaterie insa nimeni nu stie provenienta acesteia

Anunt

Pământul este „lovit” constant de particule de antimaterie numite pozitroni. Acești „anti-electroni” au sarcina electrică +1 și spinul 1/2 și aceeași masă pe care o are un electron.

Când un pozitron cu o energie redusă ciocnește un electron de joasă energie, are loc procesul de anihilare electron-antielectron, generându-se doi fotoni din spectrul radiațiilor gamma.

Procesul are loc conform principiului echivalenței masă-energie al lui Albert Einstein, noteaza cunoastelumea.ro.

Anunt

Lucrurile au început să devină confuze din 2008, când o sondă care orbitează în jurul Pământului, denumită Pamela, a detectat mai mulţi pozitroni care bombardează planeta noastră decât se considera că este normal.

O echipă internaţională de cercetători a analizat rezultatele recente de la HAWC (High-Altitude Water Cherenkov), observator care se găseşte în Mexic, pentru a verifica ipoteza conform căreia antimateria în exces provine de la pulsari.

După mai bine de un an de zile petrecut în laborator, cei de la HAWC au descoperit că pulsarii sunt într-adevăr responsabili pentru o parte din pozitronii în exces, însă numărul acestora era mult prea mic pentru a explica întreaga masă de antimaterie care ne loveşte în prezent planeta.

Dacă acest fenomen ne va aduce prejudicii, rămâne să se descopere în viitor…

Anunt

Sursa: autor Radu Ungureanu mai multe pe cunoastelumea.ro

Loc de comentat