Papa Francisc atrage atentia: ”Diavolul este real și încearcă să vă distrugă viața!”

Anunt

Papa Francisc a publicat o exaltație apostolică, intitulată Gaudete et Exsultate, cu privire la drumul spre sfințenie. Un capitol este dedicat diavolului, despre care Papa susține că este cât se poate de real și singurul lui scop este să ne distrugă viața.

Papa Francisc susține în lucrarea sa că ”lupta nu se duce împotriva lumii”, ci împotriva diavolului. În ultimii ani, omenirea a început să uite de existența răului, adică diavolul. Din acest motiv nu trebuie nimeni să se gândească la diavol precum la un mit, pentru că el este cât se poate de real și singurul lui scop este distrugerea vieții omului.

După momentul conștientizării, Papa explică și armele pe care un om le poate folosi în lupta cu răul. Acestea sunt de ordin spiritual și se manifestă prin credință, rugăciune, lucrări de caritate și numeroase lucruri care generează binele. Aceste arme pot fi folosite împotriva răului, care conform acestei lucrări acționează constant în viața noastră.

Anunt

De asemenea, Papa Francisc a explicat cum ne atacă constant diavolul. Acesta din urmă nu urmărește să ne posede sau să ne fure sufletul, așa cum s-a crezut anterior, ci el acționează la nivelul sentimentelor negative.

Atunci când lăsam garda jos și pășim în sfera sentimentelor negative sau contradictorii, diavolul își face apariția. Astfel el ne alimentează cu veninul urii, cu invidie și alte numeroase lucruri negative precum viciile.

Cei care s-au lăsat duși de nas și se gândesc la diavol precum un mit, Papa le-a transmis că pentru a se trezi la realitate și a înțelege conceptul de rău, ei nu trebuie decât să privească ceea ce se întâmplă în jurul lor sau în lume și astfel vor înțelege întreaga poveste.

„Nu ar trebui să ne gândim la diavol precum la un mit, o reprezentare, un simbol, o figură de stil sau o idee.” [p121] Această greșeală ne-ar conduce să ne lăsăm garda jos, să devenim lipsiți de griji și mai vulnerabili. Diavolul nu are nevoie să ne dețină. El ne otrăvește cu veninul urii, pustiirii, invidiei și viciului.”, a scris Papa Francisc în lucrarea sa.

Anunt

sursa: mai multe pe efemeride.ro

loading...