Papa Francisc: Viitorul vaccin trebuie să fie pentru toți

Anunt

Papa Francisc a lansat duminică un apel la cooperare ştiinţifică internaţională în vederea descoperirii unui vaccin împotriva noului coronavirus şi a spus că un astfel de vaccin, dacă se va dovedi eficient, ar trebui să devină disponibil în lumea întreagă, potrivit Reuters.

Papa Francisc, care a rostit discursul său duminical din Biblioteca de la Vatican, în locul tradiţionalei cuvântări din piaţa Sfântul Petru din cauza măsurilor de izolare adoptate în Italia, a mulţumit tuturor angajaţilor din lumea întreagă care furnizează servicii esenţiale către populaţie, noteaza romania.europalibera.org.

Anunt

Suveranul pontif a încurajat cooperarea internaţională pentru a combate criza şi noul coronavirus, care a infectat aproape 3,5 milioane de oameni şi a ucis peste 240.000 de persoane la nivel global:

„Este important să unim unităţile ştiinţifice într-un mod transparent şi imparţial pentru a descoperi vaccinuri şi tratamente”.

Papa Francisc a mai spus că este de asemenea important „să garantăm accesul universal la tehnologiile esenţiale care permit fiecărei persoane infectate, în oricare parte a lumii, să primească tratamentul medical necesar”.

Anunt

sursa: mai multe pe romania.europalibera.org

Loc de comentat