Suferi de anxietate? Iata 8 sfaturi practice pentru a scapa de boala secolului 21

Anxietate – sfaturi practice.

Anunt

Anxietatea (sau neurotism) este o stare afectivă caracterizată printr-un sentiment de insecuritate, de tulburare. Tulburările de anxietate sunt foarte frecvente și afectează cel putin 14% din populație. Simptomele acuzate de pacienti sunt de natură fizică, ei nefiind constienți ca la baza problemelor aparute sta anxietatea.

Tulburarile de anxietate cuprind o serie de probleme. In aceasta categorie putem include: anxietate generalizata, fobia sociala, fobii specifice (ex. fobia de insecte, frica de spatii deschise sau închise), atacul de panica, tulburarea obsesiv-compulsiva și stresul post-traumatic.

Anxietatea reprezinta o problema foarte frecvent intalnita in viata de zi cu zi. Cel putin 25% din populatie sufera de o forma de anxietate care ar necesita tratament intr-o anumita perioada anume a vietii lor. Alti 25% au o anxietate mai putin severa (spre exemplu frica de soareci sau de paianjeni).

Iata insa ce puteti face daca suferiti de anxietate :

O baie calda – este una dintre cele mai placute si sigure modalitati de a va linisti simturile. Pentru a-i spori efectele, adaugati putin ulei de levantica. Desi nimeni nu stie cum reuseste sa calmeze aceasta minunata planta mirositoare, levantica este folosita de mai bine de 2000 de ani pentru relaxarea sistemului nervos. Daca nu aveti timp de o baie calda, ungeti-va cu putin ulei de levantica pe tample si pe frunte si relaxati-va timp de cateva minute.

Anunt

Respirati incet si profund – Respiratia regulata va poate ajuta sa va controlati rapid starea de anxietate.

Beti ceva soporific – pentru a prepara un ceai relaxant, puteti utiliza trei tipuri de flori: flori de portocal de Sevilla, levantica si lamaie. Oricare dintre aceste ceaiuri baute inainte de culcare vor favoriza somnul.

Nu agravati simptomele – limitati consumul de ceai, cafea sau cola la o ceasca pe zi. Studii recente au aratat faptul ca persoanele cu simptome de anxietate pot fi sensibile la cofeina. Limitati consumul de vin, bere si alte bauturi alcoolice. Desi la inceput pot parea ca amelioreaza anxietate, odata cu trecerea efectului, simptomele se pot exacerba.

Exerticiile aerobice – Constituie un excelent remediu pentru anxietate. O plimbare in ritm vioi timp de 30 de minute stimuleaza eliberarea de endorfine, substante chimice care blocheaza durerea si va imbunatatesc starea de spirit.

Meditatiile – fie meditati, fie va rugati, fie culegeti trandafiri sau priviti la pestisorul dumneavoastra, acest tip de activitate facut timp de 15 minute, de cateva ori pe zi, va poate ajuta in lupta cu starile de anxietate.

Plantele – Valeriana contine substante active ce se ataseaza la receptorii din creier care sunt afectati de medicamentele antidepresive de tip diazepam. Valeriana este foarte eficace in a ameliora starile de anxietate desi nu are un miros foarte placut.
Vitamina B – Cercatarile au aratat ca vitaminele din complexul B scad in mod natural stresul.

5-hidroxitriptofan (5HTP) – poate completa necesarul de serotonina, o substanta chimica cerebrala care calmeaza anxietatea. 5 HTP-ul din organismul dumneavoastra provine din aminoacidul triptofan dar se gaseste in cantitati mici si in semintele plantei originare din Africa, Griffonia Simplicifolia.

Anunt

“Conținutul articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului.Pentru un diagnostic corect, vă rugam să consultați un medic specialist.”

Loc de comentat