Toata stima! Doua eleve din Constanța au reusit sa castige un concurs organizat de NASA – VIDEO

Anunt

Două eleve ale liceului „Ovidius” din Constanţa au câştigat un concurs internaţional organizat de NASA. Adolescentele au propus construirea unui lanţ hotelier în spaţiu.

Turismul în spaţiu va aduce o nouă revoluţie culturală. Este ideea cu care Bianca şi Mihaela, două eleve din Constanţa, i-au convins pe cei de la NASA. Proiectul lor a fost ales marele câştigător într-o competiţie la care s-au înscris zece mii de elevi din 20 de ţări.

„Cicada reprezintă un habitat localizat în orbita ecuatorială joasă a Pământului. Este alcătuit dintr-un mic lanţ hotelier şi un parc în microgravitaţie. În afară de asigurarea susţinerii vieţii umane în spaţiu, proiectul nostru s-a axat în principal şi pe ideea de turism în afara graniţelor terestre”, explică eleva Bianca Cosma.

Anunt

Costurile pentru a implementa o astfel de idee se ridică la 30 de milioane de dolari. Potrivit proiectului, hotelul spaţial ar putea fi vizitat de 150 de turişti.
„Parcul include o sală de jocuri, o sală de operă, un parc acvatic.

Am creat o broşură pe care am numit-o ghidului turistului în spaţiu în care am inclus părerile a opt oameni din toate naţionalităţile şi toate vârstele care să ne zică ce le-a plăcut acolo”, continuă explicațiile eleva Mihaela Constantinescu.

Alături de Bianca şi Mihaela, pe podium a urcat o altă echipă românească, de la acelaşi liceu din Constanţa. Proiectul lor propune crearea unei noi colonii spaţiale.

Anunt

sursa: mai multe pe digi24.ro

loading...