Uitati de usturoiul chinezesc. Iata cum poti sa cresti rezerve nesfarsite de usturoi romanesc chiar acasa la voi

Anunt

Alături de ceapa verde, usturoiul este una dintre cele mai bune plante pentru sănătate pe care le poți crește acasă. Este super-ușor și super-ieftin.

Usturoiul este un aliment cu nenumarate proprietăți puternice de vindecare. Usturoiul este bogat în substanțe azotate, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, siliciu, sulfuric, acid fosforic, vitamina C, D, B, fitosteroli, extractivi și uleiuri esențiale. Conține o fitoncidă numită alicină, formată în timpul distrugerii mecanice a plantelor, ceea ce înseamnă că ar trebui să zdrobiți sau macinați usturoiul pentru a vă bucura de beneficii maxime din această componentă.

Cercetătorii consideră că alicina are un efect bacteriostatic puternic care vindecă infecțiile destul de rapid. Usturoiul este imbogatit cu agenți anti-fungici, ceea ce îl face mult mai puternic în comparație cu multe antifungice utilizate astăzi.

Anunt

Iata cum poti sa cresti o rezerva infinita de usturoi:
-cativa bulbi de usturoi
-pamant organic
-un vas pentru plantat

În primul rând, trebuie sa stiti un lucru! O mare parte din usturoiul vândut la magazinele alimentare este tratat cu un hormon care împiedică încolțirea cuișoarelor pentru a le prelungi prelungească termenul de valabilitate. Pentru cele mai bune rezultate, fie folosiți usturoi organic, fie așteptați să vedeți că usturoiul începe să încolțească singur, formând adesea nubbine de rădăcini în același timp.

Instructiuni:
Luați un vas mare și umpleți-l cu pământ în ghiveci. Separați cuișoarele și puneți fiecare cui pe verticală la o adâncime de 2-3 cm. Acoperiți cuișoarele cu un centimetru de sol.

Păstrați vasul într-o zonă expusă la soare. Udati pamantul atunci când începe să se usuce, la fel ca în cazul oricărei plante interioare. Tăiați partea verde când au 3-4 cm înălțime și lăsați un centimetru, astfel încât să se poată reface.

Anunt

Rețineți bine și acest lucru: La un moment dat, verdeața nu va mai crește. Când se usucă, săpați cuișoarele și fiecare dintre ele ar fi trebuit să ia forma unui „bec” complet.

sursa: sfaturiduhovnicesti.ro

Loc de comentat