Uluitor! Cercetătorii au transformat o simpla frunza a unei plante in tesut uman miocardic ce poate fi utlizat – VIDEO

Anunt

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Politehnic Worcester au reuşit să creeze ţesut miocardic compatibil din frunze de spanac!

Descoperirea uimitoare a reuşit după ani de eşecuri, folosind imprimante 3D pentru a reproduce micile conexiuni ale vaselor de sânge umane.

Însă acum, folosind vasele capilare deja existente,impreună cu vascularizarea gasită în interiorul plantelor, cercetătorii au reuşit să reproducă aceste conditii delicate, minuscule:

În poza alăturată poti vedea cum celulele din frunzele de spanac sunt reduse treptat după ce au fost udate cu detergent- proces numit ,,decelularizare,, , noteaza davidwolfe.com.

Pana în ziua a-7-a celulele plantelor sunt îndepărtate si tot ce rămâne este structura vascularizată a frunzei, inclusiv mici vase capilarii înrudite cu cele găsite in inima umană.

Anunt

foto davidwolfe.com

În continuare oamenii de stiintă au injectat un lichid asemănător sângelui în frunza decelularizată pentru a fi ,,cultivate,, celulele miocardice vii:

Vasele capilare ale plantelor si animalelor impart multe lucruri, in ciuda faptului ca sunt total diferite in anumite cazuri- inclusiv modul prin cale chimicalele sunt transportate. Dacă introduci substanţa asemănătoare sângelui în frunzele de spanac, venele delicate ale plantelor pot fi folosite sa trimită sânge catre un nou ţesut.

Contrar vechilor încercări eşuate, folosinţa plantelor pare că generează suficient ţesut pentru a trata problemele medicale.

Descoperirile vor fi publicate în revista ,, Biomaterialele,, în luna mai, potrivit declaraţiilor cercetătorilor implicaţi:

Dezvoltarea acestui nou proces deschide o ramură inovatoare a ştiinţei care investighează asemănarea dintre plantă si animal.

Oamenii de ştiinţă au speranţa că această creaţie va ajuta la functionarea organelor umane. Mai mult, ar putea contribui la regenerarea ţesuturilor deteriorate, cauzate printr-o traumă precum cea produsă de infarct.

Anunt

,,Mai avem mult de lucru dar până acum totul sună promiţător,,, a declarat Glenn Gaudette de la Institutul Politehnic Worcester.

Adaptarea plantelor, ce sunt cultivate de fermieri de sute de ani, la regenerarea ţesutului poate rezolva o multitudine de probleme.

NowThis Future via facebook.com
Sursa: davidwolfe.com , foto davidwolfe.com

Loc de comentat