Uruk: Primul oraș de pe Planetă care ar putea ascunde Secretele Umanității

Anunt

Uruk a fost un oraș care a existat la sud de valea râurilor, pe malurile Eufratului și, din acel moment, cultura sa s-a răspândit în întreaga Mesopotamia pentru a deveni primul și cel mai important oraș de pe planetă.

Leagăn al unor regi maiestuoși și legendari precum Gilgamesh. Un Dumnezeu care era departe de ceea ce noi știm ca „om” și era mai aproape de un extraterestru. Dar înainte de a vorbi despre Gilgamesh, trebuie să menționăm originile unuia dintre cele mai misterioase orașe din vremurile antice.

Origini și descoperirea lui Uruk

A fost descoperită în 1849 grație lui William Loftus, deși cei mai renumiți arheologi nu au ajuns la ea decât în ​​secolul următor; 1912-1913. Julius Jordan împreună cu Societatea Germană de Est au descoperit în acel timp templul Ishtar, surprinzându-l cu mozaicurile și cărămizile din chirpici.

Dar ceea ce l-a surprins cel mai mult au fost ruinele zidului antic care acoperea întregul oraș în urmă cu mai bine de 3.000 de ani. C, care, conform studiilor ulterioare, atingea peste 15 metri înălțime și avea o lungime mai mare de 9 kilometri. Zid care a fost construit de regele Ghilgameș.

În anii 1950, Heinrich Lenzen a găsit câteva tăblițe scrise în dialectul sumerian și datate în jurul valorii de 3.300 î.Hr. c. și care l-a descris pe Uruk ca fiind primul centru urban care a folosit scrierea, ca metodă comună de comunicare, de la o zi la alta.

Anunt

Toate aceste descoperiri au demonstrat, foarte contrar a ceea ce credeau toată lumea la acea vreme, că Uruk a devenit, nu numai prima așezare umană urbană, ci și nucleul societății, cu o putere economică înfloritoare superioară oricui.

In plus, ieșind în evidență în succesiunea templelor încoronate în ziggurate și palate, care au venit la casă pentru 2900 î.Hr. C, cel puțin 80.000 de oameni, făcându-l primul oraș de pe planetă.

De-a lungul istoriei sale, Uruk a trăit, de asemenea, diferite etape, fundația sa ca așezare neolitică în jurul anului 5.000 î.Hr. C., devenind un oraș puternic și influent între 4.000 și 3.000 î.Hr. C, până la dispariția sa după 700 d.Hr. C.

Chiar și așa, influența lui Uruk a fost atât de puternică, încât există o perioadă de timp care îi poartă numele, făcându-l cea mai influentă metropolă a societăților umane.
Cu toate acestea, încă nu se știe cum Uruk a devenit epicentrul societății și a avut atât de multă dominație. Puterea sa economică era cunoscută, pământul perfect care exista în valea celor două râuri, ceea ce l-a făcut cu siguranță să crească cea mai bună mâncare din zonă.

Posibil, acest lucru a atras mai mulți oameni care s-au alăturat urbanismului, creând afaceri cu diferite regiuni, determinând oamenii să nu trebuiască să lupte pentru subzistență, oferindu-le posibilitatea de a se dedica altor sarcini, creând tot felul de activități, festivități, artă și multe altele. .Dar se crede, de asemenea, în cercurile teoretice, că a avut o influență „divină”, că nu aparține acestei planete.

Poveștile misterioase ale zeilor

care a dat originea acestui oraș a fost Enmerkar, o ființă care a fost în ochiul uraganului de când … întotdeauna. Zecharia Sitchin, unul dintre cei mai mari cărturari ai antichității, menționează chiar disputa lui Enmerkar cu Domnul Aratta.

O dispută care s-a încheiat cu o mare furtună care a dezvăluit o teribilă secetă care a invadat Aratta, de care Enmerkar a vrut să profite pentru a-și prelua regatul.
Domnul Aratta, conform istoriei, a declarat următoarele: «Inanna, regina țărilor, nu și-a părăsit Casa din Aratta; nu i-a dat Aratta lui Erek. Inanna a fost o zeiță care s-a mutat în „nava spațială” și poate fi văzută în reprezentări de parcă ar fi pilotat un fel de navă.

Tăblițe cuneiforme care au fost găsite în Ninive, spun povești de uriași, monștri ciudați și, desigur, nave misterioase zburătoare.
Dintre toate acestea, cel care atrage cea mai mare atenție este Gilgamesh, considerată cea mai antica epopee a umanității, inclusiv mai mult decât el Vechiul Testament, care a copiat clar despre istoria despre crearea, schimbând numele de Gilgameshde Noé.O ființă de acum 5.000 de ani care a condus Uruk în mod despotic și că anumite texte istorice îl arată ca pe cineva care a existat cu adevărat, dar cu o origine fantastică și necunoscută.

Anunt

Din păcate, povestea sa completă nu a supraviețuit trecerii timpului, dar ceea ce se poate intui în restul tabletelor găsite, arată o poveste de luptă, viață și moarte.
Sumerienii îl priveau pe Ghilgameș ca „Omul pentru care erau cunoscute toate lucrurile. „Au spus că este un hibrid între zei care„ au venit din cer ”și oameni. In plus, menționează că nu avea defecte; când zeii l-au creat, au făcut-o două treimi Dumnezeu și o treime omenească. Crearea unei ființe perfecte.

După cum am putut observa, multe părți ale „istoriei noastre”, povestite de arheologie și de istoria ortodoxă și tradițională, ne ascund multe detalii despre originile noastre. Uruk este un exemplu clar în acest sens, împreună cu poveștile sale despre zei care ne determină să ne gândim dacă, într-adevăr, nu a existat o „influență” dincolo de ceea ce știm.

sursa: mai multe pe mysteriousthing.com si facebook.com si ro.greatplainsparanormal.com/6475070-sumeria-and-akkad-the-secret-of-the-most-ancient-civilization-alternative-view

Loc de comentat