Vitamina C – un miracol anticancerigen, previne cataracta, trateaza glaucomul, lupta împotriva bolilor cardiovasculare

Anunt

Popularitatea vitaminei C este atribuită, fără îndoială, eforturilor și opiniilor celui mai renumit susținător al acesteia – medicul Linus Pauling, laureat al Premiului Nobel.

Decenii la rând, celebrul Pauling a prezentat, cu entuziasm, beneficiile vitaminei C, precum și capacitatea sa de înlăturare a răcelilor și de prevenire a cancerului.

Vitamina C este prezentă în multe dintre legumele și fructele proaspete – lămâile și pătrunjelul sunt recunoscute ca fiind două dintre cele mai bogate surse ale acesteia.

Anunt

Este utilizată cu succes în ținerea sub control a astmului, pentru protecția împotriva bolilor cardiovasculare, în prevenția afecțiunilor gingivale, pentru accelerarea procesului de vindecare, etc.

Mulți cercetători sunt de părere că eficiența vitaminei C împotriva cancerului – cum ar fi cel de stomac sau cel esofagian – reprezintă rezultatul proprietăților sale antioxidante. Din punct de vedere chimic, aceasta are ca efect blocarea formării de nitrozamine, cele care cauzează cancerul în organism.

Este dovedită, totodată, capacitatea vitaminei de a proteja împotriva displaziei uterine, afecțiune care predispune femeile la cancer de col.

Vitamina C este esențială în funcționarea normală a celulelor albe din sânge, cele care luptă cu infecțiile (printre care și răceala obișnuită).
Nivelul vitaminei din sânge scade ori de câte ori organismul este supus unor eforturi, indiferent dacă este vorba de infecții, toxine și poluanți, medicamente, radiații, stres emoțional sau exces de tutun și alcool. S-a observat faptul că persoanele cu boli coronariene au un nivel mult mai scăzut al vitaminei C în celulele sangvine, comparativ cu persoanele sănătoase.

Anunt

Vitamina C joacă un rol esențial și în producerea de colagen – o proteină produsă de organism – care contribuie la realizarea legăturii dintre oase și țesuturile conjunctive. Prin acest proces, vitamina C grăbește vindecarea.

Spre exemplu, studiile de specialitate relevă faptul că dozele suplimentare ale vitaminei accelerează semnificativ vindecarea afecțiunilor corneei, fiind, în același timp, extrem de utilă în prevenirea cataractei și în tratarea glaucomului

Loc de comentat