27 de LEACURI BĂBEȘTI pentru dureri de cap, arsuri, înțepături de insecte, stări de rău și multe altele

LEACURI BĂBEȘTI pentru Dureri de cap, arsuri, înțepături de insecte sau stări de rău – aceste plante oferă o ameliorare rapidă.

Nu trebuie sa ne repezim la pastile. De multe ori, natura ne ofera tot ce are mai bun din gradina, legume, fructe, plante – ajunge sa stiti cum sa le combinati.

Va vom arata care sunt plantele doctorie si cum se amesteca medicamentele vegetale.

Ad

Patrunjel

Mirosul gurii se indeparteaza mestecand, de cateva ori pe zi, patrunjel proaspat (alternative: seminte de marar, feniculi sau de anason). Tenul gras il tratati cu infuzie de patrunjel. Opariti o legatura de patrunjel cu apa fiarta si dupa o ora va spalati pe fata, eventual repetati operatiunea.

Ceapa

Intepaturile de insecte se dezinfecteaza cu suc de ceapa sau de iedera zdrobita. Bataturile se acopera cateva nopti la rand cu felii de ceapa si suc de lamaie (plasture). Dureri de urechi – opariti 5 min. un cub de ceapa si puneti-l ca pe o compresa pe ureche.

Lamaie

Durerile de cap se alunga cu un espresso si cateva picaturi de suc de lamaie. Edemele – se trateaza cu o masca din 2 lingurite cu crema de branza, lamaie si miere. Parul gras devine mai uscat folosind sampon amestecat cu 20-30 picaturi de ulei de ceai. Clatiti cu zeama de lamaie diluata.

Cele mai frecvente 5 leacuri babesti contra racelii si gripei

Ceaiul trebuie baut cald, nu fierbinte

Mierea si lamāia sunt remediile cel mai des folosite de fiecare dintre noi atunci cānd raceala sau gripa ne īncearca. Nu putini īsi trateaza durerile de cap sau de gāt cu felii de cartofi sau foi de varza.

Ca sa evite vizita la medic, oamenii au gasit leacuri si pentru scaderea febrei.

Ceai cu lamāie īndulcit cu miere

Lamāia este cunoscuta pentru faptul ca ajuta la tratarea rapida a racelii sau gripei, datorita continutului sau foarte bogat īn vitamina C. Medicii spun ca aceasta vitamina lupta cu orice fel de infectii, deoarece ajuta la īntarirea sistemului de aparare al organismului. „Vitamina C este necesara sistemului imunitar, prevenind raceala si gripa.

Organismul nostru nu poarte face rezerve de vitamina C, de aceea se impune un aport zilnic cāt mai substantial, mai ales īn aceasta perioada a anului”, explica dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist. Foarte bogate īn vitamina C sunt citricele, dar si kiwi, varza, broccoli, ardeiul gras, spanacul sau rosiile.

Mierea de albine are o actiune antibacteriana si este un calmant excelent pentru gāt, atunci cānd sunteti ragusit sau aveti dureri. Fie ca va turnati 1-2 lingurite de miere pe gāt sau va īndulciti ceaiul cu ea, acest „balsam” va „limpezeste” vocea.

Limonada sau ceaiul cu lamāie si miere le puteti bea nu numai atunci cānd prezentati stari febrile, dar si īn perioadele solicitante.

Varza

Foile de varza aplicate īn jurul gātului ajuta la ameliorarea durerilor aparute īn laringite. Explicatia este simpla – varza este recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, mai spune medicul Bilic.

Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelereaza eliminarea toxinelor din organism si ne protejeaza tesuturile de agresiunea frigului.

Pentru aplicatii locale, sunt necesare 2-3 frunze de varza alba care se īnmoaie īn apa clocotita sau se ung cu putin ulei, se pun īn jurul gātului si se acopera cu un prosop. Se lasa acolo cāteva ore.

Nuci

Ceaiul din coji de nuci calmeaza tusea. Pentru prepararea ceaiului, se foloseste o cantitate de coji de nuci egala celei pe care o cuprindem īntr-o māna. Se adauga doua cani de apa si se lasa sa fiarba 3-5 minute. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, si neīndulcit.

Medicii atrag atentia ca obiceiul de a consuma ceai fierbinte atunci cānd suntem raciti este foarte daunator, deoarece lichidul ne usuca mucoasa si poate produce arsuri la nivelul ei, iar aceste microleziuni favorizeaza aparitia bacteriilor īn gāt.

Cartofi

Feliile de cartofi aplicate pe frunte alunga durerile de cap. Pentru tratarea migrenelor, este nevoie de 2-3 felii de cartofi cruzi, care se aplica pe frunte si se leaga cu o esarfa. Atunci cānd durerile de cap nu cedeaza, se poate bea suc cald de cartofi.

Cartoful crud se da pe razatoare, se stoarce si din sucul rezultat se bea cāte un sfert de pahar de trei ori pe zi.

Cartoful contine provitamina A, vitamina K – cu actiune antihemoragica si antianemica, sulf – element care combate excesul de seboree. De asemenea, cartoful constituie si o sursa buna de vitamina C, cunoscuta sub denumirea de acid ascorbic.

Otet

Sosetele īmbibate īn otet sau alcool medicinal ajuta la scaderea febrei, atunci cānd aveti gripa. Ele trebuie mentinute pe picioare timp de 20 de minute si la fiecare jumatate de ora se reīmprospateaza pāna cānd temperatura īncepe sa coboare. Se poate utiliza otet de vin sau din mere.

Sursa: ro2news.info

mancare-pentru-tine.ro/2021/10/03/leacuri-babesti-pentru-27-de-probleme/

Loc de comentat