Încălzirea unei locuințe nu este un compromis, este o necesitate, iar pe timpul iernii, o mare parte din veniturile unei gospodării se duce în această direcție.
Apelând la soluții ingenioase, de ultimă generație, de lungă durată, eficiente sau obligatorii, fiecare român încearcă să treacă prin sezonul rece cât mai confortabil cu putință. Urmărind exemplele și soluțiile altora, și tu poți oferi gospodăriei tale resursele necesare ca, în această iarnă, să aibă toate condițiile.
1. O investiție minimă pentru o iarnă fără griji
Pentru gospodăriile cu spații mai mari de depozitare care necesită o încălzire continuă, un sistem clasic de încălzire ar putea fi prea costisitor.
Tocmai din acest
motiv, o investiție fără un cost major și care te-ar putea ajuta să treci fără griji peste iarnă poate fi un tun de caldura.
Este ușor de transportat și de mutat, acoperă chiar și suprafețe mai mari de 150 metri pătrați, vine cu un termostat reglabil și funcționează pe motorină, gaz, lemne sau pe electricitate.
2. Soluții pentru cele mai reci încăperi din casă
Oricât de mult ai încerca să schimbi situația, există mereu acea încăpere din locuință care e mai mereu rece și se încălzește foarte greu.
Pentru astfel de situații poți apela la panourile radiante, care nici nu vor consuma oxigenul din încăpere, nu vor face zgomot și nu vor produce gaze toxice.
Ele sunt recomandate pentru acele camere care nu sunt locuite în fiecare clipă. Pot fi soluția perfectă pentru a încălzi rapid o încăpere.
3. O soluție mai costisitoare, dar cu beneficii pe termen lung
Dacă până acum am vorbit despre soluții accesibile pentru încălzirea gospodăriei, trebuie să aducem în discuție și o soluție aparent mai costisitoare, însă cu beneficii pe termen lung.
Investiția în panouri solare se poate amortiza în timp, iar pentru investiția inițială poți apela la un ajutor de stat de până la 8000 lei, atât cât a fost în 2017.
sursa: mai multe pe a1.ro