7 Cele mai bune alimente pentru sănătatea prostatei. Iată ce să consumi cât mai des dacă ai peste 40 ani

sanatate prostata

Mâncarea bogată și naturală nu este doar un excelent sprijin pentru sănătatea generală, ci și pentru sănătatea prostatei.

Anumite substanțe nutritive au potențialul de a preveni și trata problemele de sănătate legate de prostată, inclusiv prostatita, hipertrofia benignă de prostată și cancerul de prostată.

Cu alte cuvinte, ai șansa de a îmbunătăți starea de sănătate a prostatei de fiecare dată când te așezi să mănânci.

6 Cele mai bune alimente pentru sănătatea prostatei și a aparatului urinar

1. Nuci braziliene

Dintre toate tipurile diferite de nuci, acești „nativi” originari din Africa de Sud sunt cea mai bogată sursă de seleniu mineral, care este important pentru sănătatea prostatei. Studiile arată că seleniul este asociat cu un risc mai scăzut de cancer de prostată.

Nucul de Brazilia crește în Brazilia, Peru, Bolivia și Columbia. Nuca Braziliei s-a dezvoltat de fapt ca sămânță, nu ca nucă, deoarece crește într-o coajă tare cu 8 până la 24 de semințe/nuci în interior.

Aceste semințe sunt, de asemenea, o sursă bogată de zinc, un alt mineral care este destul de prietenos pentru sănătatea prostatei. Aveți grijă când consumați nuci braziliene, mâncați doar câteva pe săptămână, pentru că sunt prea bogate în seleniu.

2. Brocoli

Broccoli este un membru al familiei conopidă și varză. Broccoli conține cantități mari de sulforafani și indoli fitocomponenti, ambii având proprietăți anticancerigene.

Sulforafanul îmbunătățește activitatea corpului și detoxifierea și ajută la eliminarea potențialelor elemente care ar putea provoca cancer. Indol-3-carbinolul, care este principalul nutrient al broccoli și al celorlalte „rude”, reduce riscul de cancer de prostată.

Cel mai sănătos mod de a te bucura de acest tip de legume este să o gătești la abur nu mai mult de 5 minute, iar dacă o gătești mai mult, broccoli-ul își va pierde proprietățile anticancerigene.

Înainte de a găti broccoli la abur, tăiați-l în bucăți. Condimentează legumele cu ulei de măsline și usturoi proaspăt pentru a-i crește beneficiile.

Ad

3. Ceai verde

Puterile vindecătoare ale ceaiului verde vin datorită compușilor antioxidanți numiți catechine, un tip de polifenol cunoscut ca un mare distrugător de bacterii și viruși, întăritor al sistemului imunitar și un antioxidant care s-a dovedit a fi excelent în combaterea unor forme de cancer, inclusiv de prostată. cancer.

Catechinele din ceaiul verde par a fi puternice în combaterea simptomelor precanceroase. Studiile arată că bărbații care consumau catechine în fiecare zi au avut un risc mult mai mic de a dezvolta cancer de prostată, ceea ce face ca catechinele să fie utile în tratarea simptomelor hipertrofiei benigne de prostată.

Deci, bărbații care beau cel puțin o ceașcă de ceai în fiecare zi au șanse semnificativ mai mici de a face cancer de prostată.

4. Rodie

Pentru o perioadă lungă de timp, acest fruct neobișnuit și beneficiile consumului său au fost ținta principală a multor cercetări efectuate de oamenii de știință.

Rodiile sunt bogate în antioxidanți, în special benefice pentru sănătatea prostatei. Studiile au arătat că extractul de rodie ucide în mod eficient celulele canceroase.

Sucul de rodie a redus semnificativ progresia cancerului de prostată la bărbații care au suferit o intervenție chirurgicală sau au fost susceptibili la radiații. Rodia este delicioasă, datorită interiorului și a sucului; rodia este, de asemenea, ușor accesibilă.

5. Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt benefice în lupta împotriva cancerului de prostată, în special la bărbații care suferă de hipertrofie benignă de prostată. Această condiție de sănătate implică extinderea prostatei și apare de obicei la bărbații cu vârsta de 50 de ani și peste.

Uleiul din seminte de dovleac previne raspandirea peretilor celulari si este bogat in carotenoizi si acizi grasi omega-3. Un nivel mai ridicat de carotenoizi înseamnă un risc redus de hipertrofie benignă de prostată. Semințele sunt, de asemenea, bogate în zinc, care previne dezvoltarea cancerului.

6. Somon

Acizii grași Omega -3 sunt nutrienți esențiali pentru sănătatea prostatei și îi puteți obține în cel mai gustos mod posibil — consumând somon. Somonul arată grozav pregătit într-o masă gustoasă și chiar și celor cărora nu le place să mănânce pește îl vor încerca.

Carnea de somon se caracterizeaza prin nuantele sale de culoare roz-roscat si portocaliu si este bogata si in acizi grasi omega-3.

Experții au descoperit că acizii grași omega -3 din somon pot încetini dezvoltarea cancerului de prostată la bărbații care au deja boala și pot ajuta la prevenirea acesteia la persoanele care nu au cancer de prostată.

Consumul de somon cel puțin o dată pe săptămână reduce riscul de cancer de sân și de prostată, chiar și la persoanele care sunt predispuse genetic să dezvolte cancer.

7. Curcuma

Turmericul este un condiment foarte popular și crește sub formă de rădăcină. Curcumina este cel mai activ ingredient din turmeric și îi conferă condimentului gustul amar.

Ad

În mod tradițional, turmericul este folosit pentru a lupta împotriva inflamației, răcelilor și astmului, dar cercetătorii au descoperit și că turmericul are și proprietăți anticancerigene, inclusiv capacitatea de a lupta împotriva cancerului de prostată și de a reduce semnificativ creșterea tumorii.

Turmericul are potențialul de a preveni răspândirea metastazelor. Determină apoptoza, un proces care ucide celulele canceroase declanșatoare.

sursa: healthyfoodhouse.com/best-foods-for-prostate-he

Loc de comentat