7 Sfaturi științifice despre cum să-ți antrenezi creierul să fie fericit

A fi cu adevarat fericit este un proces care se rfeflectă din interior spre exterior. Pentru a-ți reduce nivelul de stres, nu te mai îngrijora atât de des și îmbunătățește-ți perspectiva asupra vieții; trebuie să faci o decizie conștientă ]n ceea ce privește gândurile pozitive.

Potrivit neurologilor, pentreu a fi perfect fericit, trebuie să începi cu creierul tău.
Mintea poate fi antrenată. Astfel, poţi fi fericit sau nefericit.

Ad

Depinde foarte mult de cum te obişnuieşti. Află în acest articol cum să-ți antrenezi creierul să fie fericit mereu.

Iată șapte sfaturi de la neurologi despre cum să devii fericit:

1. Discută despre ce te deranjează

Sunt multe persoane care cred că dacă îşi ascund emoţiile atunci par a fi mai puternice în faţa celor din jur. Greşit spun psihologii, deoarece acest lucru nu poate duce decât la frustrări. „Nu este bine să ne mascăm emoţiile. Să nu credem că dacă nu arătăm nimic, înseamnă că nu simţim nimic.

Dacă ne reprimăm sentimentele mult timp ajungem să acumulăm frustrări şi să avem chiar şi accese de furie. Cu toţii am văzut cazuri de oameni aparent liniştiţi care la un moment dat au răbufnit şi ne-am întrebat atunci cum este posibil, ce s-a întâmplat? Este bine să avem emoţii din când în când, sunt normale.

Reprimarea lor poate duce în timp chiar şi la psihoze care uneori nu mai sunt reversibile.

2. Îmbrăţişează mai des

Interacțiunea socială face parte din noi, oamenii. Îmbrățișarea este o formă de sprijin fizic. Studiile au arătat că îmbrățișarea este terapeutică; ceasta poate ajuta la ameliorarea bolilor, a singurătății, depresiei, anxietății și stresului.

3. Fii curios

Obținerea constantă de cunoștințe noi vă ajută să vă adaptați la un mediu ce este în schimbare. Citirea, învățarea unei limbi străine sau a unui instrument muzical nou permite creierului să recompenseze încercările sale de a absorbi și prelucra informații, prin eliberarea dopaminei, ceea ce vă aduce bucurie.

4. Exercițiile fizice

Exercițiul fizic este o modalitate foarte bună de a reduce nivelul stresului, menține corpul sănătos și mintea clară. Când antrenamentul se termină, corpul eliberează o doză de endorfine. Rezultatul este o dispoziție ridicată, o durere redusă și o perspectivă a vieții mai bună.

Citeste si: Citate celebre despre viata

5. Fă-ți noaptea bună

Somnul este direct legat de starea ta de sănătate, de fericire și de stres. Când dormi noaptea, corpul tău eliberează melatonină. Acest hormon încetinește toate procesele din organism pentru a vă ajuta să vă recuperați și să vă reîncărcați bateriile. Când nu dormi suficient este declanșat hormonul de stres. De aceea este atât de important să dormi bine!

6. Rezolvați-vă problemele

Când ceva te deranjează, acest lucru va persista mereu undeva în mintea ta. Creierul se va îngrijora constant ducând la stări de stres și anxietate. Dacă aveți o problemă care trebuie rezolvată, nu o amînați.

7. Implicați-vă în așteptări plăcute

Studiile au arătat că, creierul dvs. poate experimenta plăcerea prin simpla anticipare a unui eveniment plăcut. Dacă există ceva plăcut care urmează să se întâmple, cum ar fi o întâlnire, o petrecere de aniversare sau începerea unui weekend distractiv, permiteți creierului dvs să se bucure de emoție!

Sursa: www.davidwolfe.com/7-tips-brain-happy/ , featured foto alfcermed via pixabay.com cc0 pixabay.com/en/happiness-joy-pure-air-freedom-1866081/

Loc de comentat