9 alimente care luptă împotriva depresiei mai bine decât medicamentele! Cum să te tratezi natural fără dependența de medicamente

depresie

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu stări depresive. Pentru a ne recăpăta liniştea interioară, găsim în generoasa farmacie a naturii numeroase remedii fără efecte secundare. Vom afla in acest articol cum se scapă de depresie fără medicamente.

Vă prezentăm 9 alimente care pot ajuta foarte mult la tratarea acestei boli:

Ad

1 – Afinele

Afinele au proprietăți antioxidante puternice care reduc stresul oxidativ, acesta fiind principala caracteristică a acestei boli. Ele susțin creșterea celulelor noi ajutând astfel în tratarea depresiei.

2- Bananele

Aceste fructe sunt bogate în triptofan, care este transformat în 5-HTP de către creier. Ulterior, 5-HTP este transformat în neurotransmițători pozitivi, cum ar fi serotonina și melatonina. În plus, bananele sunt, de asemenea, bogate în potasiu și magneziu, deci e bine să le includeți în alimentația dvs. zilnică.

3- Migdalele

Magneziul este un remediu miraculos în tratamentul migrenelor și depresiei iar 100 de grame de migdale conțin 268 mg de magneziu.
Acest lucru a fost confirmat de un studiu din anul 1968, care a arătat că doza necesară de magneziu calmează durerea cauzată de migrenă și ajută în sterile de iritabilitate și depresie.
Ar trebui să consumați o mână de migdale zilnic. Femeile și bărbații cu vârsta cuprinsă între 19-30 de ani au nevoie de 310 mg – 400 mg magneziu în fiecare zi; iar cei trecuți de 31 de ani au nevoie de 420 mg (bărbații), iar femeile de 320 mg.

4 – Avocado

Avocado este bogat în potasiu, 485 mg la 100 de grame; iar acest mineral a fost demonstrat că tratează stresul și depresia. Prin urmare, e bine să consumați un avocado în timpul unei gustări și câteva pe parcursul zilei, deoarece adulții ar trebui să primească zilnic 4700 mg de potasiu.

5 – Sparanghelul

Sparanghelul este bogat în acid folic, iar vitaminele B, care îmbunătățesc funcțiile mentale și ajută la menținerea conversiei cu triptofan, care la rândul său este transformat în serotonină.

6 – Ciocolata

Ciocolata neagră, sau mai ales, cacao, crește nivelul de dopamină și serotonină din creier și scade nivelul cortizolului, neurotransmitatorul de stres. Asigurați-vă că mâncați zilnic 40 de grame de ciocolată neagră.

7 – Spanacul

Spanacul conține mai mult acid folic decât toate celelalte verdețuri cu frunze închise la culoare. Acidul folic crește nivelul de dopamină și serotonină din creier. Spanacul este bogat în magneziu și îmbunătățește eficiența antidepresivă.

8 – Somonul

Somonul conține acizi grași omega-3, care înmoaie membranele celulare și ajută serotonina să ajungă la creier. Dacă luați antidepresive, acesta-i va reduce efectele secundare și va crește eficiența acestora.
Totuși, aveți grijă să consumați întotdeauna somon organic din crescătorii; iar un pește întreg conține 1 gram de omega-3.

9 – Ceaiul verde

Ceaiul verde a fost folosit în tratamentul depresiei de secole. Conține polifenoli care stimulează alimentarea creierului cu dopamină și mărește sensibilitatea la insulină, ceea ce asigură o aprovizionare constantă a glucozei – care servește drept combustibil pentru creier.

Studiile au arătat că, cu cât mai mult ceai verde consumați, cu atât mai mult aveți parte de beneficii. Prin urmare, beți mai mult ceai verde și vă veți simți mai puțin deprimați!
Următorul videoclip de la Barbara Mendes va dezvălui mai multe despre alimentele care vă vor ajuta să luptați împotriva depresiei:

Sursa: www.healthyfoodhouse.com/9-foods-fight-depression-better-medication/ , featured foto Free-Photos via pixabay.com pixabay.com/en/sad-depressed-depression-sadness-505857/

Loc de comentat