9 Plante care tratează TIROIDA. Cu ce plante învinge natura, HIPOTIROIDIA sau HIPERTIROIDIA

plante trateaza tiroida

Tiroida este cea mai mare glanda endocrina (desi nu depaseste 30 de grame) care dicteaza ritmul organismului. Atunci cand activitatea tiroidei este perturbata, leacurile naturiste te pot ajuta. Iata cateva plante care au grija de tiroida ta:

1. Talpa gastei

Ad

Iti este de ajutor atunci cand ai hipertiroidie. Se foloseste sub forma de infuzie, care se prepara din 1,5 grame de planta uscata la o cana cu apa. Zilnic se beau cate trei cani din acest ceai.

Atentie, insa! Aceasta planta este contraindicata femeilor insarcinate.

2. Iarba de ghimpe

Este un bun reglator tiroidian. Se administreaza sub forma de pulbere, din care se iau cate trei lingurite pe zi. Cura dureaza trei saptamani, cu pauza de zece zile.

3. Meiul si melisa

Cercetari clinice recente arata ca meiul, cervana si melisa inhiba efectele stimulante ale unui hormon (TSH) asupra tiroidei, fiind benefice in tratamentul hipertiroidiei. Specialistii recomanda infuzii din 1-3 g de planta uscata la 150 ml de apa fierbinte.Se beau trei cani zilnic.

4. Coada-soricelului si cretisoara

In caz de hipotiroidie (deficit de hormoni tiroidieni), se recomanda infuziile din coada-soricelului si cretisoara. Acestea sunt recunoscute pentru ca regleaza functiile tiroidei.

Cele doua plante se combina si din acest amestec se adauga o lingurita in 250 ml de apa fiarta. Se beau doua cani de ceai pe zi, una dimineata si una seara, cu jumatate de ora inainte de masa.

5. Ceapa si usturoiul

Tot in tratamentul naturist al hipotiroidiei intra si ceapa si usturoiul. Acestea trebuie consumate zilnic. Este bine de stiut ca cele doua legume prezinta contraindicatii importante.

Astfel, ceapa si usturoiul sunt contraindicate persoanelor care au probleme gastrointestinale, ulcer sau gastrita hiperacida, dar si mamelor care alapteaza.

6. Algele

Dintre toate algele marine, cea bruna este cea mai indicata pentru stimularea secretiei de hormoni tiroidieni. Ea se administreaza sub forma de infuzie, care se prepara din doua-trei lingurite de planta uscata la o cana cu apa. Din acest amestec se bea de trei ori pe zi.

Hipertiroidie versus hipotiroidie

Printre semnele hipertiroidiei se numara palpitatiile cardiace, scaderea in greutate, desi exista un apetit crescut, oboseala, anxietate, iritabilitate, insomnii, transpiratie abundenta.

In schimb, hipotiroidia este caracterizata prin luare in greutate, aparitia gusei, tulburari de memorie si de concentrare.

Sursa: sanatos-online

Loc de comentat