Află cum să faci față unui INFARCT MIOCARDIC dacă ești SINGUR! Tehnici de salvare în cazul unui INFARCT !

Te-ai intrebat vreodata cum poti sa te ajuti atunci cand ai un atac de cord si esti singur?

Ad

Statisticile arata ca 80% din decesele cauzate de atacurile de inima au loc atunci cand persoanele respective sunt singure. Informatiile urmatoare te vor ajuta sa recunosti un atac de cord si sa te mentii in viata.

Semnele unui atac de cord (denumit si infarct miocardic)
In primul rand trebuie sa deosebim un infarct miocardic , de stopul cardiac sau aritmiile cardiace.

Stopul cardiac – inima se opreste brusc sau realizeaza contractii ineficiente pentru a putea pompa sange , fapt ce duce la oprirea circulatiei sanguine.

Aritmiile cardiace – Aritmiile cardiace sunt dereglari ale ritmului normal al inimii, fie sub raportul frecventei, fie sub cel al regularitatii frecventei cardiace, fie sub ambele.Acestea au loc atunci cand „ceasornicul natural al inimii” functioneaza defectuos si poate dezvolta o rata anormala a impulsului electric.

Infarct miocardic (atacul de cord) – are loc atunci cand un cheag de sange spre exemplu cauzeaza moartea muschilor inimii din cauza blocarii arterei coronare. Artera coronara aprovizioneaza muschii inimii cu sange si oxygen. Blocarea acestei artere lipseste inima de oxygen si de sange si ii cauzeaza leziuni. Leziunile produse conduc catre dureri in piept si catre o senzatie de presiune. Daca sangele nu se intoarce la muschii inimii cat de curand, moartea muschilor inimii este ireversibila. Muschii continua sa moara intr-un interval de 6-8 ore in acest timp atacul de inima fiind complet. Aproximativ un milion de americani sufera un atac de cord in fiecare an. Patru sute de mii dintre ei mor ca urmare a atacului de cord.

Tehnica urmatoare te poate ajuta sa supravietuiesti unui infarct miocardic.

Atentionare: Procedurile urmatoare ar trebui urmate de catre o persoana numai atunci cand situatia o cere si nu exista nici o alta solutie!

– Incepeti sa tusiti dintr-o data. Trageti puternic aer in piept si tusiti la fiecare 2 secunde . Tusiti puternic si constant.
– Inspira adanc inaintea fiecare reprize de tuse. Tusea trebuie sa fie adanca si prelungita, ca si cum ati vrea sa eliminati secretiile din adancul plamanilor.
– Imprimati presiune apasand cu mana pe zona inimii pentru a restabili un ritm normal( respiratiile adanci au rolul de a conduce mai mult oxigen catre plamani iar miscarile corpului atunci cand tusiti ajuta la contractia inimii si circulatia sangelui)
– Chemati ajutor de urgenta. Continuati sa tusiti in timp ce chemati ajutor prin telefon.

Evident cea mai buna metoda de a impiedica un atac de cord este de a-l preveni. Incercati pe cat posibil sa aveti valori normale de colesterol, o greutate normala si renuntati la fumat.

Aceaste informatii ar putea candva sa va salveze viata.

Sursa: articol relatat de boli.ro/colesterol/atacul-de-inima si www.whydontyoutrythis.com/2015/06/this-is-how-to-survive-a-heart-attack-if-you-are-alone.html

Loc de comentat