Am fi putut avea lumină gratis! Nikola Tesla: “Am fost învins. Am vrut să dau lumina tuturor, pe gratis”

foto By Nikola Tesla [Public domain], via Wikimedia Commons si Napoleon Sarony [Public domain], via Wikimedia Commons

Nikola Tesla a acordat acest interviu jurnalistului John Smith în 1899.

Vă invităm să citiți un extras din el:

Ad

Tesla: Da, am făcut niște descoperiri foarte importante. Și totuși am fost învins. Nu am realizat măreția pe care aş fi putut să o obțin.

J: Ce vreți să spuneți?

Tesla: Voiam să luminez Pământul. Electricitatea este suficientă pentru a crea un al doilea Soare. Lumina se rotește în jurul ecuatorului, ca un inel în jurul lui Saturn. Omenirea nu este pregătită pentru măreție și bunătate. Am luminat pământul cu electricitate în Colorado Springs. Este posibil de obţinut şi alte energii, cum ar fi energia mentală pozitivă. Ea se conține în muzica lui Bach, Mozart sau în poemele marilor poeți. Pământul însuși conține energiile Bucuriei, Păcii și Iubirii.

Manifestările lor sunt banale: o floare care crește din pământ, hrana pe care o primim. Am petrecut ani de zile cautând o modalitate de a face această energie să influențeze mai mult oamenii. Frumusețea și mirosul trandafirilor pot fi folosite în scopuri medicale, iar razele soarelui – ca hrană.

Viața are o varietate infinită de forme, iar datoria omului de știință este să o găsească în orice formă de materie. Aici există trei lucruri. Tot ce am făcut – a fost să le caut. Știu că nu le voi găsi, însă nu voi renunța la căutările mele.

J: Ce lucruri sunt acestea?

Tesla: Prima problemă – este hrana. Cum poate energia stelară să-i hrănească pe cei flămânzi? O altă problemă este distrugerea puterii răului și suferinței prin care trece viața umană! Uneori răul și suferința apar ca o epidemie în adâncimile cosmosului. În acest secol, boala s-a răspândit de pe Pământ în Univers. Şi a treia – există oare în Univers exces de Lumină? Am descoperit o stea care potrivit tuturor legilor astronomice și matematice, ar putea să dispară, însă nimic nu se schimbă. Steaua este în galaxie. Lumina ei are o densitate pe care dacă o vei strânge, va încăpea într-o sferă mai mică decât mărul, însă va fi mai grea decât soarele nostru.

foto By Nikola Tesla [Public domain], via Wikimedia Commons si Napoleon Sarony [Public domain], via Wikimedia Commons

Știu că gravitația este cheia pentru a zbura și intenționez nu numai să creez dispozitive de zbor (avioane sau rachete), ci să învăț omul să-și recapete aripile. Încerc să trezesc energia ce se conține în aer.

Nu există spațiu gol, nici pe această planetă, nici în Univers. Găurile negre, despre care vorbesc oamenii de știință, sunt cele mai puternice surse de energie și de viață.

J: Aţi menţionat deseori despre puterea vizualizării…

Tesla: Îi sunt recunoscător pentru toate invențiile mele. Evenimentele din viața mea și invențiile mele stau în faţa ochilor mei, vizibile ca fiecare caz sau lucru în parte.

În tinerețe eram speriat, nu știam ce este aceasta, dar mai târziu am învățat să folosesc această putere ca un dar, ca un talent excepțional. Am hrănit-o și am protejat-o cu gelozie.

J: Ce este electricitatea pentru dvs.?

Tesla: Totul este electricitate. La început a existat lumină, o sursă inepuizabilă din care a fost separată materia și distribuită în toate formele prezente în Univers și pe Pământ.

Adevărata faţă a Luminii – este întunericul și numai noi nu o vedem. Este o milă minunată acordată omului și altor creaturi. Una dintre particulele întunericului are lumină, temperatură, energie nucleară, chimică, mecanică și neidentificată. Are puterea de a roti Pământul pe orbită. Aceasta este cu adevărat pârghia lui Arhimede.

J: Dle Tesla, nu sunteți prea părtinitor electricității?

Tesla: Electricitatea sunt eu. Sau, dacă vrei, sunt electricitatea în formă umană. D-le Smith şi dvs. sunteți electricitate, doar că nu conștientizați aceasta.

J: Pentru Dvs. știința și poezia sunt același lucru?

Tesla: Fiecare om are doi ochi. William Blake a fost învățat că Universul s-a născut din imaginație, se păstrează și va continua să existe până când ultima persoană va dispărea pe Pământ.

Imaginația – este roata prin care astronomii pot aduna stele din toate galaxiile. Această energie creativă este identică cu energia luminii.

J: Adică, pentru Dvs. imaginația este mai reală decât viața însăși?

Tesla: Ea dă naștere vieții. M-am alimentat cu învățătura mea, am învățat să-mi controlez emoțiile, visele și viziunile. Mereu am prosperat, fiind alimentat de entuziasmul meu. Și toată viața mea lungă am petrecut-o în extaz. Aceasta este sursa fericirii mele. Imaginația a fost sursa fericirii mele. Toți acești ani m-a ajutat să fac față muncii, care ar fi suficientă pentru cinci vieți.

sursa: mai multe pe extranews.ro

Loc de comentat