Asteroidul interstelar descoperit recent ar putea fi o nava extraterestră susțin cercetările de la Harvard

“Cercetatorii de la Harvard sustin ca asteroidul-tigara ar putea fi o nava extraterestra

Misteriosul obiect stancos care are forma unei tigari, detectat inca din luna octombrie a anului trecut si care provine dintr-un alt sistem solar, ar putea fi o nava extraterestra trimisa sa studieze Pamantul.

Teoria a fost lansata de o echipa de cercetatori de la Harvard, care sustine ca acest obiect zburator neidentificat, botezat “Oumuamua”, este o nava spatiala extraterestra, transmite CNN.

De la descoperirea sa, oamenii de stiinta nu au reusit sa ajunga la un acord privind trasaturile neobisnuite si originile exacte ale obiectului. Cercetatorii au spus initial ca este o cometa, apoi un asteroid, iar in final l-au incadrat intr-o noua clasa de “obiecte interstelare”.

Potrivit lucrarii specialistilor de la Harvard, ce va fi publicata in 12 noiembrie, in The Astrophysical Journal Letters, obiectul spatial “ar putea fi o nava complet operationala trimisa in mod intentionat in vecinatatea Pamantului de o civilizatie extraterestra”.
.
“Este imposibil sa afli ‘scopul’ din spatele Oumuamua fara mai multe date si informatii”, spune Avi Loeb, directorul Departamentului de Astronomie de la Harvard si co-autor al lucrarii.

Teoria se bazeaza pe “acceleratia excesiva” a obiectului sau pe cresterea neasteptata a vitezei pe care o parcurge si cu care, in cele din urma, a iesit din sistemul nostru solar in ianuarie.

“Avand in vedere originea artificiala, o posibilitate ar fi ca Oumuamua sa fie ‘lightsail’, obiect care pluteste in spatiul interstelar ca un rest de la un echipament tehnologic avansat”, noteaza autorii lucrarii, sugerand ca obiectul ar putea fi propulsat de radiatia solara.

“Oumuamua” masoara 400 de metri lungime si de circa zece ori mai putin latime.

Aceasta forma neobisnuita este fara precedent printre cei circa 750.000 de asteroizi si comete observate pana in prezent in sistemul nostru solar in care s-au format, potrivit cercetatorilor.”[1]

SURSe: 1 mai multe pe http://www.ziare.com/magazin/spatiu/cercetatorii-de-la-harvard-sustin-ca-asteroidul-tigara-ar-putea-fi-o-nava-extraterestra-1537202 si www.wymt.com/content/news/Cigar-shaped-interstellar-object-may-have-been-an-alien-probe-Harvard-paper-claims-499786701.html Foto: descopera.ro , www.wymt.com

Loc de comentat