Băutura inimii – Reţeta preotului german Sebastian Kneipp, stimulează sănătatea inimii şi îmbunătăţeşte circulaţia, desfundând arterele

Anunt

Preotul german Sebastian Kneipp (1821-1897), devenit celebru mai ales prin tratamentele sale cu apă, a fost și un as al remediilor cu plante.

În timpul studenției, el s-a îmbolnăvit de tuberculoză, iar medicii nu mai sperau într-o însănătoșire.

Cu toate acestea, Kneipp și-a activat forța de apărare a organismului prin băi reci, spălări, dușuri și fricționari. Astfel, el a reușit să-și revină după greaua boală de plămâni.

De-a lungul timpului, preotul german a dezvoltat conceptul unui tratament unitar, încununat de succes, care, pe lângă procedeele cu apă, cuprinde și remedii pe bază de plante, terapie prin mișcare, hrană și un mod de viață sănătos.

Un nivel ridicat de colesterol – rezultatul acumulării de grăsime în artere – poate duce la atac de inimă sau boli cardiace. Băutura cu usturoi şi lămâie poate stimula sănătatea inimii şi îmbunătăţi circulaţia, desfundând arterele.

Pentru reteta aveti nevoie de:

– 30 căței de usturoi,
– 5 lămâi cu coajă,
– 1 litru de apă;

Modalitate de preparare:

Anunt

1. Se curăță de coajă cățeii de usturoi, iar lămâile, cu tot cu coajă, se spală și se taie în cuburi (nu se îndepărtează coaja, ci doar sâmburii).

2. Se adaugă în vasul unui blender ingredientele (sau se dau prin mașină de tocat), se pulsează, apoi se amestecă cu 1 litru de apă și se pun pe foc, până de dau ȋn clocot (fără să fiarbă).

3. Se strecoară lichidul, se pune în sticle curate și se ține la frigider.

Cum se administreaza

Se bea în fiecare zi câte 1 păhărel, cu 2 ore ȋnainte sau după masa principală, timp de 21 de zile.

Se face o pauză de 7 zile, apoi cura se reia. La nevoie, se repetă și a treia oară, tot după o pauză de 7 zile.

Se recomandă două cure pe an, în special primăvara și toamna.

Beneficii

Pentru inimă – Usturoiul conține alicină, o substanță cu efect antibacterian care reduce lipidele și ferește vasele de sânge de depuneri de grăsimi.

Anunt

Reumatism – Germaniul conținut în usturoi capturează radicalii liberi, ajutând la tratamentul bolilor inflamatorii reumatice.

Metabolism – Lămâia conține vitamina C și vitamine din grupa B, ca acidul folic, care influențează puternic metabolismul, care dă rateuri la majoritatea oamenilor.

Sucul de usturoi și lămâie regenerează întregul corp, făcând mai ușoară confruntarea cu menopauza, îmbunătățește văzul și auzul, ferește de paradontoză.

sursa: binedestiut.eu/?p=2709 si romaniadeastazi.ro/2020/02/28/bautura-inimii-30-catei-de-usturoi-5-lamai-cu-coaja-si-1-litru-de-apa-reteta-unui-preot-german/

Loc de comentat