Bicarbonatul de sodiu alungă dăunătorii din grădină. Cum se folosește pentru a da mai multă prospețime florilor și grădinii

Putina lume stie ca majoritatea problemelor din gradina pot fi rezolvate cu ajutorul banalului bicarbonat.
Citeste in continuare pentru a vedea care sunt problemele de care poti scapa cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Ciuperci

Amesteca 4 lingurite de bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apa si vei obtine un remediu home-made de indepartare a ciupercilor de pe plantele tale.

Viermi

Pune cantitati egale de bicarbonat de sodiu si faina, amesteca-le si imprastie-le pe plante, varza sau broccoli. Viermii vor disparea imediat.

Ad

Flori

Daca ai flori ce necesita sol alcalinizat, cum ar fi begoniile sau hortensiile, poti sa pui o lingurita de bicarbonat de sodiu in apa cu care uzi plantele. Amestecul ajuta la cresterea florilor si la inflorirea lor.

Ghivece

Inainte de a-ti umple ghivecele cu pamant, adauga un strat subtire de bicarbonat de sodiu pe peretii interni ai vasului. In felul asta plantele isi vor pastra prospetimea o vreme mai indelungata.

Furnici

Toarna pur si simplu bicarbonat de sodiu pe musuroiul de furnici. Dupa o jumatate de ora adauga niste otet, iar furnicile vor muri.

Ad

Melci

Bicarbonatul de sodiu te va scapa rapid de melci. Ia putin bicarbonat si pune-l peste ei, iar in felul asta vor muri rapid. Ai grija insa sa nu distrugi frunzele punand prea mult bicarbonat de sodiu.

Loc de comentat