Borşul de sfeclă roşie cel mai bun remediu in toate bolile de ficat şi fiere. Revigorează tot sistemul

Borşul de sfeclă roşie pentru ficat

Stiai de ce este bine sa consumi bors de sfecla rosie? Sfecla roşie, este un aliment nutritiv şi un ajutor extraordinar pentru sanatate ce actioneaza ca un “medicament” cu multiple aplicaţii terapeutice.

Este uşor digerabilă si reglează funcțiile hepatice, fiind desebit de eficientă în tratarea virozelor, anemiilor, imunității scăzute, nevrozelor, demineralizării, tuberculozei sau cancerului.

Substanţele active care se regasesc in sfecla roşie au calitatea de a ajuta la eliminarea (prin colon, transpiraţie şi diureză) toxinelor din alimentaţie, din aer sau din apă acumulate în organism şi care pot duce in timp la afecţiuni din cele mai diverse, de la alergie, la reumatism, şi de la scăderea imunităţii, la Alzheimer.

Borşul de sfeclă roşie pentru ficat

Este indicat in problemele de ficat si fiere. De asemenea borsul de sfecla rosie curăţă şi fortifică organele interne.

Ingrediente:

– 1 kg. sfecla rosie taiata bucati

– 1 legătură de pătrunjel

– 1 legătură de mărar

– 1 legătură de leuştean

– 1 căpăţână de usturoi

– 1 linguriţă de drojdie sau o mână de mălai

Mod de preparare:

Se pun toate ingredientele într-un borcan sau într-un vas de lut, se acoperă cu apă şi se lasă la macerat ȋntr-un loc răcoros şi ferit de lumină. Când lichidul este acrit, se filtrează, iar vasul se umple din nou cu apă. Borşul care rezultă a doua oară este mai slab, însă la fel de sănătos.

Administrare:

Din primul borş de sfeclă obţinut se administrează câte 2 pahare pe zi, iar din borşul obţinut a doua oară se administrează câte 4 pahare pe zi.

Borşul de sfeclă poate fi consumat pe tot parcursul anului, fiind recomandat ca depurativ general al organismului, ca de altfel, pentru prevenirea apariţiei bolilor de ficat şi de fiere.

Poate fi păstrat mai multe zile, la frigider în sticle bine astupate.

sursa: mai multe pe floaredetei.ro/consumati-bors-rosu-daca-aveti-probleme-cu-ficatul-cel-mai-sanatos-bors-de-sfecla-pentru-toate-bolile-de-ficat-si-fiere/ ampress.ro/cel-mai-sanatos-bors-de-sfecla-pentru-toate-bolile-de-ficat-si-fiere/

Loc de comentat