Bun la toate ghimbirul are și contraindicații. Iată cui îi este interzis consumul de ghimbir

https://pixabay.com/en/ginger-the-root-of-the-pepper-1191927/

Denumirea sa stiintifica este „zingiber officinal” si face parte din familia Zingiberaceae. Ghimbirul este apreciat inca de acum doua milenii pentru beneficiile sale importante pentru sanatate, in special in mentinerea functionalitatii digestive.

Aromata intens si revigoranta, radacina de ghimbir nu este doar un condiment potrivit preparatelor din bucataria asiatica, ci un adevarat izvor de substante cu efect terapeutic.

Ad

Cantitatea bogata de enzime din componenta acestuia ajuta in descompunerea si digestia alimentelor, precum si in detoxifierea corpului.

Datorita proprietatilor si a efectelor sale puternice, ghimbirul este adesea considerat un medicament universal. Printre beneficiile ghimbirului amintim:

amelioreaza constipatia, diareea si tot felul de probleme digestive, imbunatateste circulatia, stimuleaza sistemul imunitar, previne formarea cheagurior de sange, scade tensiunea arteriala si colesterolul, previne bolile cardiovasculare, inhiba cresterea celulelor canceroase, amelioreaza crampele menstruale, amelioreaza artrita, durerile musculare si alte dureri de articulatii, combate greata, migrenele, tusea, ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

Totusi, in ciuda numeroaselor sale beneficii, ghimbirul nu trebuie consumat in urmatoarele situatii:

1. Afectiuni ale sangelui. Radacina de ghimbir stimuleaza circulatia sangelui, ceea ce-l face benefic in cazul obezitatii, diabetului, bolii Rynaud sau boala arterelor periferice.

Cu toate acestea, ghimbirul trebuie evitat de cei care sufera de hemofilie. Hemofilia este o tulburare genetica ce presupune reducerea capacitatii coagularii sangelui, ceea ce inseamna ca si o mica rana ce sangereaza poate duce la deces.

Ghimbirul neutralizeaza efectele medicamentelor impotriva hemofiliei si poate agrava situatia.

2. Ghimbirul nu trebuie combinat cu anumite medicamente. Sunt persoane care iau medicamente pentru tensiune ridicata sau pentru diabet.

Unele dintre acestea nu trebuie, sub nicio forma, combinate cu ghimbirul.

Combinarea de ghimbir cu autocoagulanti, beta-blocante sau medicamente de insulina, poate fi extrem de periculoasa.

Ghimbirul stimuleaza subtierea sangelui, reduce tensiunea si diminueaza astfel efectele medicamentelor. Cel mai bine este sa va intrebati medicul.

3. Sarcina. Ghimbirul abunda in stimulenti ai sanatatii muschilor si digestiei, insa, consumat in timpul sarcinii, ghimbirul poate duce la contractii si nasteri premature.

Ghimbirul este interzis in cel de-al treilea trimestru al sarcinii. In plus, consumul de ghimbir inhiba absorbtia anumitor vitamine si fierului.

4. diabeticii şi hipertensivii trebuie să evite să îl consume

Cu ce puteti inlocui ghimbirul?

Daca va aflati in vreuna dintre cazurile enumerate mai sus, puteti inlocui ghimbirul cu cayene pepper sau paprik. Milka Raicevic, un nutritionist faimos, sustine ca afectele ardeiului sunt similare cu cele ale ghimbirului.

sursa: mai multe pe pentruea.club/2018/02/25/nu-consuma-ghimbir-daca-te-regasesti-aceasta-lista/

Loc de comentat